Wednesday, July 16, 2008

Tangkap Basah... (update)

Dlm beberapa jam, counter aku meningkat. Mesti pasal entry ini... Setelah dikaji dan dinilai mengikut search dan komen... Maka aku terpaksa aku. Utk mengikut jejak langkah penyokong abg nuar.


Maka dengan ini... Aku ubah sedikit entry ini.

Sial punya polis. Kau tangkap abg nuar. Babi. Celaka. Dia kan nak pergi balai polis. Yg korang bodoh sangat tangkap dier awal2 tu kenapa? Bangang dan kambing punya polis bertopeng kepala. Ape kau fikir dengan adanya pistol di pinggang tu kau tere sangat. Kau tak tahu kuasa rakyat yg menyokong abg nuar? Makkal sakttiiiii...

Ahh sama jugak ngan abg jib. Dia la kepala konspirasi ini. Dia yg bebetul meletupkan org lain. Kemudian menyuruh org lain menjadi mangsa keganasan dier. Ahh barua. Kau kencing org lain, lepas tu kau tuduh abg nuar aku jadi penyodom. Taktik sama. Takde idea ke nak ikut taktik org lain? Bengong... Buat la konspirasi abg nuar rasuah ke, makan tak bayar ke, ape ke... Ini tak... sodom gak kau pilih. Konspirasi bodoh...

Dollah pun satu. Unta. Kaki tidur. Ekonomi tak jalan. Malas nak fikir. minyak naik salahkan org....

MEmang kerajaan ni tak guna. Kita nantikan 16 september nanti. Bila banyak org mahu sokong apa yg kita percaya. Hidup abg nuar. hidup abg nuar... Semoga allah tunjukkan hakikat sebenarnya. Siapa yg benar siapa yg tidak....











....Inilah yg dia mahu...

Seperti org mengantuk di sorongkan bantal. Seperti org mengandung dihidangkan mangga. Itulah yg dia mahu. Apatah lagi kalau polis menangkapnya sebelum 'waktu yg dijanjikan' iaitu pukul 2pm tadi.

Anwar brought to city police HQ

As for now (2.52pm), takde lagi blog yg mengeluarkan cerita ini. Except Susan Loone. Ke tengah fikir apa nak cakap?

Takpelah, biar aku kata dulu.


Tonite, we dine in hell!!!


Aku dah kata, Anwar memilih untuk dia ditangkap. Bila ditangkap dia akan kata (bini dia), polis melakukan kekerasan pada suaminya. Tidak bertamadun. Ditangkap ditepi jalan.... Sedangkan Anwar sudah berjanji mahu datang ke Balai Polis. Kalau datang sendiri, dia susah nak berlakun lebam bijik mata, sakit2 badan etc. Kalau kena tangkap... boleh cakap terkehel, melecet cari dan etc...

Kalau dia bebetul nak datang beri keterangan. Anwar dah lama boleh bagi keterangan. Kenapa nak tunggu polis panggil. Dia kan org besar. Ada Dato Seri. Apa polis tak hormat Dato Seri dia? KAlau dia nak bagi bukti, keterangan etc... lagi la senang keje polis. Ingat polis yg pakai topeng tu seronok ke buat kerja tu?

Kalau dia tak salah, kenapa nak takut? Datang je. Before polis panggil dia dah boleh pergi. Alibi dia ada dimana2. Kenapa nak takut? Kenapa penting sgt laporan Saiful? Nak soalan bocor? Ini tunggu di tahan. Merelakan...

Aritu dah dipanggil, tapi taknak datang. Bagi alasan macam-macam. Bukan ke polis kata. Dia boleh datang dengan peguam. And tak mungkin dia datang tanpa penyokong. Polis panggil dia, tak nak datang. Yg tak dipanggil, sibuk2 pulak nak ke mahkamah syariah.

Ahh dia memang suka buat macam ini. Maka akan 'terbukti'lah teorinya. Dan lepas ini sebahagian sejarah 1998 akan berulang... Maka kita akan dengar berombak-ombak cerita keganasan polis. Teori konspirasi. Kejam. Ganas. Firaun...

But tak suka abg nuar macam mana pun, you've to admit... Polis agak bodoh menangani masalah ini. Tak fikir panjang kesannya...



Ahh... gi mampus la kau... menyusahkan ramai org. Ingat diri tu lebai, semua org perlu tatang kau je. Kononnya tak bersalah. Piiirahhh mabuk... Mampus aku nak percaya. Lepas ni suka la kau, ramai penyokong jilat-jilat-jilat-jilat... Sedap... Apehal pun, aku ucap... selamat lah kau dunia dan akhirat...

11 comments:

Anonymous said...

Pukimak engkau lah .... bapak engkau pun liwat mak engkau jugak dulu... dah nak keluar air cabut sumbat kat lubang puki mak engkau yang dah luas menjalang tu .... pas kluar la anak sial macam ENGKAU!!! Sedar diri sikit.

bZz said...

Hai? Terasa nampak? Dh lama ke menyokong abg nuar?

Anonymous said...

DEAR ANONYMOUS,

Harap bersabar, allah lebih mengetahui, BZZ mungkin orang yang tak educated, he does not have enough knowledge about Malaysian politics or he is one of those who opportunists, tak apa la apa dia nak kata, kit cool ya, jangan mencarut pasal mak bapak dia, I ingat kalau mak bapak dia tahu dia ada anak mcm si BZZ nie yang absolutely oblivious to the truth about the sodomy chrges against abg nuar kita, sure they all malu. Itu pendapat dia, biarkanlah, kita tgk dan lihat. Jom kita sama sama solat hajat supaya tuhan tunjukan kebenaran. Salam Cute Ms TaraOllie

bZz said...

Aku pun harap macam tu jugak cik ollie...

Amin...

perhatijauh@yahoo.com said...

BZZ..

Pandangan anda lebih kurang macam saya juga .. Beliau memang menunggu polis untuk menangkap beliau utk meraih sokongan .. dan saya pasti dalam minggu depan MP P.K.R akan mengosongkan kerusi memberi laluan kepada NUAR bagi mengadakan pilihanraya kecil ... To all malaysian especially Malays and Muslim calm down and be united to protect our rights ...

PS : Utk BZ sebagai orang melayu dan Islam seelok-eloknya kita sentiasa menjaga adab percakapan kita. Walaupun kita tahu ada segolongan umat melayu yang terlalu fanatik terhadap seseorang itu menggunakan bahasa yang kurang enak. Bahasa menunjukkan bangsa, hancur bahasa musnah bangsa

Anonymous said...

wah.... ko saje je nk naek kan rating blog ko... hahhahahahha.. punye la panas orang yg duk sokong tu..

kepada pembaca bzz, jgn melatah.. tak gitu bzz

Anonymous said...

Hi, looks like abg nuar is out on bail. And polis pulak gave such a lame excuse for arresting him a'la Rambo (Der Bzz maybe you should start a topic abt the police force pulak), En/Cik Perhatijauh, could you just cut the crap about bahasa menunjukkan bangsa and hancur bahasa musnah bangsa, bila masa pulak. Could you further explain how this could ever happen? Tu pasal I ingat there are thousands of Malay graduates whom could not land themselves with jobs bcoz they could not even utter one simple English sentence correctly, I think they shared the same mentality as yours, ini semua kerana BAHASA MENUNJUKKAN BANGSA LA! Let be serious, kalau kita betul sayang bangsaa kita, kita mesti terima pembaharuan, kenapa takut kalau kerajaan beralih kepada pembangkang, takut kehilangan hak bumiputera, I am very sure both of you tak lah benefit sgt dari this privilages, I benefit cuma bila beli rumah aje, other than that tak ada pun. My gut feelings is telling me orang yang takut peralihan kuasa nie orang yang mediocre. if you are good in either your studies, work why shoud you be scared, kerja dan rezeki di mana mana ada. I met with few successful Singaporean Malays, man.how..I am proud of them....with silence discrimination to the Malays there...yet they really made it...I asked them how they do it....easy aje....WORK HARD...NO SUBSIDY MENTALITY....The government there gave them scholarships by virtue of their academic excellence...two went to British top uni and 3 went to the Ivy league university in US....semua govt yang kas duit...So I ingat sure orang Melayu kat Msia nie akan lebih rajin dan berusaha lebih keras kalau mentaliti ketuanan melayu la, bahasa untuk bangsa la di kurangkan sikit. C'mon this is the 21 century my dear, there are so many other important issues to be resolved compared to your silly bahasa remarks. I agree memang tak manis mencarut dan guna bahasa kasar mcm tu tak kiralah dalam bahasa apa pun. Well, this is only my humble opinion, thousand apologies if I might have hurt your feelings in my comment. Have a bless nite...Salam Ms TaraOllie

bZz said...

Ms Tara,

Sy setuju dgn byk dgn apa yg ms kata. Kita tak boleh bergantung pada subsidi. Malah sy menyampah jugak tgk org ni asik2 nak subsidi etc. Sbb tu kita lambat naik. Kalau kita tgk org yg berjaya, kita nampak org yg tak bergantung pada subsidi lebih berjaya. Maksud sy melayu.

But, sometimes, subsidi ni penting bagi org yg betul2 memerlukan. Pada petani miskin, pada nelayan kecil. Cari yg bebetul memerlukan. Sy tak setuju kalau NEP dimansuhkan sepenuh. Berikan pada org yg memerlukan. Tapi kena ajar jugak dia org berdikari. Kita suap, tapi sambil tu kita ajar cari makan. Tapi si dollah ni asik nak kasik keluarga dan kroni dia juga. And you should know, abg nuar juga ada byk kroni dlm dasar NEP. One of them, is Kj. Not that Kj, tapi Kamarudin Jaafar. You can search online about him... and what he got dari Abg nuar masa abg nuar jadi menteri kewangan. Dh namanya politik.

Mana ada org 100% bersih?

Well on Anwar. Everyone have their own view. Sy tak kisah apa penyokong dia kata pada lawan Abg nuar. Asalkan apa yg dia sokong tu tak menyusahkan hidup fizikal saya. Online lain, realiti lain.

Bahasa menunjukkan bangsa. Yes, but... bila kita fed-up. Kita lupa pasal itu semua.

Tapi pada saya. Semarah2 sy, sy takkan sesekali nak buat apa yg boleh menyusahkan org lain. Org nak sokong Abg nuar dan maki org lain dlm blog dlm forum, then fine. But sy tak boleh tolerate dgn org yg timbulkan rusuhan etc. Nak tunjuk tak puashati, tunjuklah. Tapi kenapa smpi nak menjahanamkan benda macam dulu?

That's the reason kenapa sy tak suka abg nuar. Fyi, 1998, sy beberapa kali hampir2 menjadi mangsa org2 yg membuat kecoh macam ini. Satu di pertama dan satu di Kg baru. One menyakitkan hari. Satu lagi horror.

Sy fikir, kalau Abg nuar bebetul ikhlas berjuang utk keadilan seluruh rakyat, kenapa tak dia nasihatkan penyokongnya jgn buat perkara yg tak baik? Sokonglah dia, tapi tunjuk yg penyokongnya boleh jadi contoh.

Nabi pun kene pukul, kene hina. Lagi teruk dari Abg nuar. Pernah nabi suruh pengikutnya membalas dendam? Malah nabi doakan penduduk di satu tempat (lupa namanya) agar mendapat petunjuk dari Allah suatu masa nanti... Kalau ini yg berlaku 1998, sy percaya, sy sokong abg nuar. But....

Thanks for your comment Ms Tara... cheers... :)

bZz said...

Tz...

Hahahaha...

samurai said...

Kencang hits kau kali ni. Aku pun nak buat mcm kau le.

Boleh mkn duit banner iklan.

Huhuhu..

bZz said...

Ni tak kencang. Kalau kutuk pasal DAP lagi kencang... Lelagi bab racist...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...