Friday, October 26, 2007

Perbuatan bodoh tapi terpaksa...

Kena buat... Kalau tak buat, mungkin akan menyebabkan kita sakit...

Kes no 1...
Pinnnn pinnnnn... pinnn...
Dlm hati aku. Apsal motor apai ni lain macam je horn dier?
Lepas tu... Pin pinnn... lebih nyaring.Tapi bunyinya tak macam motor EX5 biasa... Kengkadang buruk gak. Maybe baterinya dah nak abis la tuh...

Smpi rumah sewa... "Pai... apsal motor kau punya horn lain macam je?"

Apai bantai gelak pegang-pegang perut...

"Memang la... tu aku pakai mulut la... Pinnn pinnn.... Motor aku mana ada horn"

"Hantu kau apai..." Aku tak puas hati...



Kes no 2
Aku ckp dlm hati aku... "Ni minah ni nak terus ke nak camne."
Sebabnya aku tengok awek kat kete depan tu cam tak stret jalannya. Kejap ketengah kejap ikut line. Ni aku nak mencelah nih. Bile aku bebetul ditengah2 antara keretanya dan kereta sebelah. Tetiba dia menghimpit aku....

"Woiii woiiii woiii aku jerit..." Aku kelam kabut sebab kete minah ni dah nak smpi kat lutut aku. Kot berenti takpe, ni tahu je le kalau jem kat Jln Sg Besi tu. Ada la gerak dekat 30-40km sejam...

PINNNN PINNNNN....

Baru kibut dier nak mengelak aku. Ouhh patut la bawak kete macam setan... Tgh taip sms. Dh tahu bawak kete teruk apsal nak sms? Hambik kau... aku tepuk side mirror dier. Tak patah, side mirrornya termasuk dlm macam org parking.

Aku dlm hati...

"Sib baik la aku ada idea apai nak bunyikkan horn motor guna mulut..."



Kesimpulan...
Kalau horn motor atau kereta anda dah mati. Tak bunyik... training bebetul utk memperkasakan lagi bunyi horn mulut anda sekuat mungkin. Kalau boleh, biar 3-4 kerete kat depan dh tahu kita nak lalu. Nampak bodoh, tapi anda terpaksa buat. Sebab... lebih baik org dengar buruk betul horn kita tapi takdelah kita mengerang kesakitan kat spital...

Sekian... Terima kasih...

5 comments:

Anonymous said...

motor aku dah berusia 8 tahun 8 bulan. dah 8 tahun horn motor aku rosak dan tak boleh pakai... dan selama 8 tahun aku menyumpah orang diatas jalan raya...

sekarang ni horn aku dah ok... so aku akan menyumpah org sambil picit horn!!!!

jetjetsemot said...

sile beli hon mamak jual roti/cendol tuh..kalu ade stok lebih, lemparkan roti dan cendol ke cermin kete mereke dgn penoh emosi..tapi pastikan itu bukan kete sy dan ahli keluarga sy..hahaha..

bZz said...

mir...
8 tahun kau takde horn. Mulut kau tak terjuir ke buat pinnn pinn? Hahahah...

Jett, ingatkan nak beli airhorn je. Baru budek (pekak) telinga dia org. Tapi fikir... Mahal tuh!

Mohd Iznan said...

apai..apai..lawak gak la idea yg apai bg 2...hmm..ari 2 horn keta rosak..still bebunyi tp rasanya, bunyi kentut lg kuat kot..ada la dlm 3-4 bln xtekan hon..asal nk beli jer, xder bajet..nk beli jer xder bajet...tau x last2 beli hon 2 kt ner???kt downtown cheras..psg sendri jer..sbb wiring lma still leh pkai lg..g sana ingtkn nk beli baju raya..last2 dpt hon raya

bZz said...

apai... cam biasa la... 10 tahun jumpe lagi pun still sama.

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...