Monday, October 29, 2007

Vista & Leopard

OS baru Mac dh kuar. Leopard. Smlm dpt gak aku tgk dari dekat walaupun aku malas nak memang imac tu. Sebabnya, salesgirl ada kat sini. Kang dier tanya2 aku... Arghh menyampah betul aku...

Tapi dari review, dari spec yg diberikan...

Aku still pilih Vista... Vista still rock! Walaupun Vista ni ada virus & senang hang. Tapi itu bukan masalah besar bagi aku.

Kalau kena bagi 3 reasons kenapa aku nak beli Mac (Leopard...)...
1st aku nak rasa pegang Mac. Tanpa perlu gi kedai atau pinjam org. Lagipun pakai mac ni nampak cam cool je. Maybe sebab kalau dok kat Starbuck tu... cuma aku je yg pakai mac walaupun ada 20 org yg pakai notebook kat situ (tu pun kalau aku ada macbook la...)
2nd... sebab GUI Mac nampak MACAM cantik... And selalunya bab2 grafik n 'glass' interface ni memang lagi menarik kat Mac la. Memang beli tu dah cantik. Kalau Vista nih... Kau kena la adjust. Tak pun, carik la software yg berpuluh kat internet tu. Kasik adjust skek...
3rd... Sebab dianya Mac dan bukannya Windows...

Dan ini pula 3 reasons kenapa aku rasa aku tak perlukan Mac.
1st... aku rasa kalau aku guna Mac, aku cuma guna utk sesetengah kerja. Org kata... "Kau gunalah apa yg ada tuh..." - So.. Apa yg aku nak buat kalau itu je yg ada? Sebab banyak yg aku nak guna tu takde kat Mac.
2nd... Harganya... Wahh... Dengan harga tu, aku boleh dpt spec pc & Vista yg menarik dan membolehkan aku hidup dengan lebih sempurna. Serius...
3rd... Mac ada... Mac mini, Mac book, Macbook Pro, Imac n Mac Pro... 1,2,3,4,5... Tu je? Ada missing? PC & Vista ada... Ouhhh... Dell, Acer, HP, Lenovo dan pejadah yg lain. Tak termasuk ada Asus, MSI, Gigabyte, Abit, Cap ayam, Cap kambing.... Terlalu banyak... Byk gak versi drivernya. Sebab tu pc senang hang...

Just 2 cent... :p

2 comments:

BlankQo | Farid said...

mana leh.. mac still the best :P

bZz said...

muhahahaha...
depend pada orgnya...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...