Wednesday, October 03, 2007

The Loaf, Love

The Loaf, tahu the loaf?

Kedai Bakery yg dipunyai oleh Tun Dr Mahathir dan rakan kongsinya dari jepun. Dulu masa tun jadi PM, dia suruh org lain berniaga. Jayakan usaha agar melayu jadi pengusaha berjaya. Sekarang dia dah tunjukkan. Ini baru betul, kepimpinan melalui tauladan.

Ermm aku terfikir... Dah lama aku tak makan roti. Dari aritu teringin nak gi beli bun kat bread story tu. So aku terfikir..

Ape kater kita gi Pavillion n buka kat The Loaf. Mahal? Aik... bayar beratus kat Chillies, TGI, Italiannies, Fasta Pasta and makan macam kat kedai mamak je boleh... Takkan makan 40-50 camnih tak boleh kot?

Marilah pegi ke kedainya. Duit boleh simpan. Tapi bila kita nak tolong Tun? Kalau nak bagi dia duit sorang 10 utk balas jasa dia. Confirm dia taknak. So apa kata kita gi makan kedai dia. Dapat makan, dapat balas jasa dia. Apelah sgt berbanding apa yg dia dah bagi kat kita? Right?

minaqJinggo
The Star
RantingbyMM
Mayakirana
Jeelife - The Loaf Business Plan
fiontys - review
sweetformysweet
wowdee
langkawi
allofhelen

3 comments:

jetjetsemot said...

the loaf?cm bes je bunyinyeh..nanti balik, belanja eh..makaseh ya mbak..

bZz said...

boleh... tapi kena balik sini dulu la... :D

jetjetsemot said...

hehe..yey!

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...