Thursday, September 20, 2007

Puasa punya penangan...




Lunch tadi (waktunya saja), aku dok baca google reader. Suddenly... Migrain aku dtg. Dh lama tak kena macam nih. Sakit gile. Kat sebelah kanan. Terkejam2 aku. Then ok... 1 minit lepas tu... dtg balik... Rasanya... ada la dlm 3-4 kali. Even smpi sekarang kepala aku masih lagi melayang. Harap2, nanti balik tak kene la... Tak tahu le kenape tetiba dtg balik...

Bulan puasa nih byk dugaan. Seriously... Aku nak makan something yg bukan dari sini. Maksud aku yg western2 la. Tak kire le pasta ke, lasagna ke, pizza ke, ape ke... Ntah rasa nak makan. Dpt steak ok gak... Huiii hai... Tapi... masalahnya nak gi Chillies ke TGI ke.. mahal tuh... errmmm nanti la... tunggu ing balik dulu ke.

Tak pun, pepuasa nih aku masak je la masakan western tadi. Mak balik kg weken nih. So, aku dok rumah sengsorang. Boleh masak ape yg aku suke. Pasta la kan... Tu yg senang. Tak pun lasagna... Tapi lasagna susah skek sebab rumah aku ada microwave je. Oven dah takleh guna... Ermm boleh le try resepi yg ada dlm buku jamie tuh...

Ermmm... Then... ape kate kalau aku beli daging weekend nih. Buat steak... teriyaki sos takde... tapi bbq, sos yg wens2 tu ada la... takpe.. aku buat sos baru... hahahaha... puasa puasa....

Alah tu je yg aku tahu masak... Lain la org tu... boleh buat tepung pelita... (skek) Hahahaha...

Ermm ok le... aku ngantuk sebenarnya nih. Bosan lak tuh... google reader aku takde mende nak baca... Ape nak buat? Ok le, jom gi surau... bye


**balik buka balik 2 buku resepi western yg ada. Sabtu boleh beroperasi. Kita bermula dari... Jusco... utk beli barang la...

3 comments:

jetjetsemot said...

hoh..sape yang pandai buat tepung pelita tuh..huahuahua..oh, nak pasta gak..klu kamu kat sni, bli je kat supermarket, suma dah siap..xyah kesa..tp yg vegetarian punya la kan..

bZz said...

vege tak sedap la... yg pork free takde ke?

jetjetsemot said...

pork free..daging la..lembu..tp bukan org islam yg semelih..

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...