Friday, September 29, 2006

Cerita Dulu-dulu 2


What kind of blogger are you?

You Are a Life Blogger!

Your blog is the story of your life - a living diary.
If it happens, you blog it. And make it as entertaining as possible.




---Middle of 2003. Time 1pm. Perut... Lapar... Kenny Rogers. ----

Y : Huhh... kenyang. You ambik byk mende tadi ape pasal? Bukan you nak makan pun. Nanti gemuk la, berat tambah la. I jugak yg makan lepas tu
X : I suka makan ayam. Tapi... I saje je nak tgk you makan banyak. You tu kurus sgt?
Y : Huh? I kurus ke you kurus?

---Erk kenyang...---

X : Honey, I tanya you something boleh?
Y : Hmm... tanye sajelah... Kot tak tahu nak jawab ape, I senyap je...
X : Alah... Jgn la marah... Ermm... You suka perempuan macam mana?
Y : Hah? Kenape tanye camtuh?
X : Saja je nak tahu.
Y : Ishhhh, Tgk muka I, I sure le suka yg seksi-seksi. Lagi seksi lagi bagus. Kalau you seksi pun I suka. You taknak seksi ke pegi office? Pakai skirt atas lutut ke?
X : Ouuhhh gatal ek... Nak suruh I seksi... Abis tudung ni nak letak mana?
Y : Pakai je tudung. Tapi skirt pendek. Takkan tak boleh kot??? Hah... jgn ngengada nak cubit-cubit pulak...
X : You ada awek?
Y : Ada...
X : Awek you seksi tak?
Y : Tak... biasa je. You lagi seksi kot?
X : Can i see her picture.
Y : You nak tgk gambar dia?
X : Nak la.. please...
Y : Hah ni, biasa je kan? Takde le cantik macam you.
X : Hahahaha, you bawak gambar awek dlm dompet... Ermm... Taklah... Cantik la dia. Putih... Macam cina
Y : Abis you bukan? Ok lah, but tak macam you la...
X : Tapi...
Y : Tapi ape nyeh?
X : Dia tak seksi pun. Pakai tudung lagi.
Y : You cakap perempuan camne yg I suke. I cakap la yg I suke. Tak cakap pun camne yg minat.

---Ermmm.... Belek2 gambar pasport n lesen...---

X : Abis you minat perempuan camne?
Y : Ok, you dulu. You suka lelaki camne?
X : I suka yg simple, pandai layan, kelakar dan baik. Hmmm... Lebih kurang you la. Tapi I tanak la yg hendsome. Nanti kena rampas lagi...
Y : I nak yg simple-simple je. Taknak terlalu perfect. I bukan perfect. Tapi kalau you cakap fizikal.. I nak yg...
X : Seksi ek? Eleh honey... jgn tipu I la...
Y : Taklah... I suke tengok Budak Cina pakai baju kurung simple, pakai cermin mata dengan rambut paras dada terikat kemas di belakang. Tu yg I suka tengok. Mesti mata tak kelip2. Tapi kalau awek, I suka awek yg ada masa pakai cantik, ada masa pakai kemas, ada masa pakai simple. Takde le sama je tetiap hari. I akan belikan something yg I rasa nak tgk dia pakai. Tu pun kalau dia suka la.
X : Abis macam style I nih? You tak suke?
Y : You? Style you I suka. Kalau tak suka, takde le I nak kuar lunch dengan you nih. Tapi, you lain... Most of the time you selalu cantik. Tak pernah tgk you pakai simple. I teringin jugak nak tgk you pakai jeans dengan Tshirt ke. Simple. So kita tgk pun best je. Tak heavy sgt. Tapi jgn la asik jean dengan tshirt je selalu. Sekali-sekala, pakai la skirt ke blouse ke baju kurung ke. Baju kurung simple pun dah cantik. Yg penting berubah-rubah la... You bayangkan, kalau dah kawin, balik umah asik tgk bini seksi je tetiap hari pun bosan. Serius... Lelaki lain I tak tahu le honey... Tu I...
X : Banyak songeh la you nih.
Y : Betul... Kalau kita selalu tgk awek kita sangat cantik. Bila masa kita rasa dier sgt cantik dari tu? But kalau kita biasa tgk dier biasa-biasa je, pakai jeans, baju kurung. Tetiba one day dia keluar pakai blouse ke, pakai yg cute ke. Mesti you teruja kan? Tak tahu nak cakap ape...
X : Ermm tu baju... Abis org nya?
Y : Entah... Kalau nak ikutkan.. I rasa, i suka tgk perempuan yg cute, kecik, comel, macam bebudak... Yg kite tgk sekali... mesti kita cakap, she's cute... I suke tgk camtuh. Lagipun, my 1st awek dulu pun macam tu. Ntah... Suke kot. Lagi senang nak terpikat kat org camtuh... Tapi...
X : Tapi apanye pulak?
Y : Entah... Tu kalau org yg org senang terpikat lah. Tapi nak ikutkan, I pun tak tahu I suka org camne. Tak kisah sgt kot? Dpt yg tak kecik pun I tak kisah. Kot macam you pun tak kisah. Gemuk sikit pun tak kisah. Tak kisah sgt pasal muka ke, badan ke ape ke. I bukan sayang org tu sbb body dia. Bukan sebab muka dia. Tapi sebab diri dia...
X : I tak paham....
Y : Ok, Let say macam ni. I kawan dengan you. Sebab you cantik. I kuar dengan you sbb nanti org kata I kuar dengan org yg cantik. I kawan dengan you sebab you ramping, bergaya, putih, semualah. Tapi katakan one day you ada problem. Jadi gemuk. Kusut masai. Tak terurus. You rasa I nak kawan dengan you ke? I rasa tak kot? Sbb sebab utama I kawan dengan you tu dah takde.
X : Abis kenapa you kawan dengan I? Siap panggil I honey lagi tuh...
Y : Eleh, you yg nak suruh I panggil you honey, ok? Ermm I kawan dengan you sebab you tu... diri you. Macam mana you berubah, you still yourself. Tu yg seronok kawan dengan you. N Cara you yg buat I seronok kawan. Entah, memula tu ingatkan perempuan cantik macam you sure berlagak. Tanak kawan org biasa macam I. Tapi dah lama kenal. Tak rasa pun... So you tahu la kan. I kawan dengan you mungkin tak sama reason org lain nak kawan dengan you.
X : Mana you tahu tak sama.
Y : I lelaki, I tahu lah... I dengar... "Kalau aku dpt date dengan *** tu." *** tu cantik la, ape la... I dengar. Sbb tu I tahu. Most of them suka you sbb you cantik. But dia org tak kenal siapa dalaman you. For me, kalau you jahat sekalipun, kalau dah ada something dlm diri you yg I suka. I suka you jugak. As kawan la kan...

---Tengok luar...---

X : Hafidz... Kenape I takde pakwe lagi?
Y : Ehh mana la I tahu. You yg nak couple.
X : Yelah... I baik dengan ramai org. Tapi...
Y : Tapi semua takut kat you? Ke ape?
X : Entah. Tapi, ramai setakat baik jelah. You tgk I ni tak baik ke?
Y : Huh? You baik... You cantik... Cuma...
X : Cuma apa?
Y : Ni I rasa la kan. You ni cam terlalu style sgt la... Errr vogue ek? I tak tahu le ape bahasa tu. You terlalu vogue kot? Ramai takut nak rapat dengan you. Dia org berani tgk je lah. Nak rapat takut. Ye lah... Takut nak kene sponsor you.. Takut nak kene belikan itu ini. Tapi dia org tak tahu camne. Just tgk luaran je... Tu yg masalah. sbb tu I ckp... cuba you try pakai jean ke... Try jadi Cute. Bukan cantik...
X : Ape beza cute dengan cantik?
Y : Tak tahu la kan org... Cam awek I. She can be sometimes cute, sometimes cantik. Most of the time biasa. Kalau cantik. Ramai suka tgk. But kengkadang cam I, I takut nak kuar dengan perempuan cantik selalu. Kalau cute, kita suka nak kuar... Nak tengok... Nak cubit... Nak rapat.. Macam baby... kalau baby tu cute la. I suka yg cute. Yg comel...
X : Kalau I, I suka nak main2 dengan baby yg cute.
Y : Samalah dengan org. Tgk gayanya camne. Yg simple kalau kena dengan org tu, sure nampak cute. Tu yg I cakap tadi. I suka sgt tengok perempuan yg cute, yg comel. LAlu la yg seksi depan mata. I boleh tak nampak. Tapi yg cute yg comel lalu, tak pandang tempat lain lah... Tapi kat tmpt kita takde org cutelah.
X : Ada lagi cute ke?
X : Apsal you tak carik awek macam tu?
Y : Dah... cerita lama lah. Ahh semua you nak tahu.
X : Abis camne I nak jadik cute?
Y : You susah kot nak jadi cute? Ke comel ke. Sbb muka you cantik. Bukan cute. Muka you nampak matured tau... Tapi you boleh nampak cute kalau you pakai baju yg simple-simple. You tanak pakai jeans ke? Baju kurung biasa ke? Just simple, dengan tshirt yg mickey mouse ke... Tshirt warna pink ke. Pakai yg nampak yg jadi bebudak balik... Tak tahu la.. I cakap je.
X : Ye ke?
Y : Tak tahu la kan. Cuba you tanya kawan2 you. I mana tahu. I cakap sbb I suka camtuh. Org lain tak tahu le... Hahahahaha.... Ermm apa kata you start masa bowling nih amacam?
X : Ouhhh? Tq honey... nanti I try...

---Bowling day...---

Y : Woaaa... you look...
X : I cute kan arinih?
Y : Nearly la... Tapi I suka sbb simple n nampak... Errmmm tak tahu lah nak cakap... Nampak bukan you... Kan lagi cantik camnih... Simple... Tak tahu le you camne kan. Ok... Nanti i belanja you. Sbb you cute arinih.
X : Entah... I rasa senang je I nak siap-siap tadi. Rasa simple...
Y : Hah kan? Betul tak I cakap? Org nak tegur pun tak takut.
X : Org cakap I lain arinih. Tapi tak perasan ape yg lain. Tq honey... mmmuuuaahhhss... Ni yg buat I makin sayang dekat you nih...
Y : Ehh... jgn... tak boleh... Nanti bakal pakwe you marah...

2 comments:

samurai said...

panjang gila. boleh lawan melodrama sembilu.

kisah benar ke kisah tipu?

bzz said...

Serius betul tuh... Hahaha... Kisah benar la...

Cete dulu...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...