Wednesday, August 23, 2006

Ex - SMSJ : 1.1

Hi... how are you? Fine? Everything's ok? Hope you enjoy yesterday's entry.

Ok.. Sambungan semalam ye arinih...


Form 2...

Humm... Banyak lupa la... Iskk la... Oklah... Aku takde aktiviti. Belajar pun cam malas2. Tak tahu buat ape... Form 2 adalah tahun yg membosankan. Serius la... Aku memang banyak senyap masa form 2 nih. Kalau tak silap... Masa tu kelas aku masih lagi di kawasan yg sama. Cuma tingkat 2. So kelas aku still kat hujung. Nampak nun sebelah sana bilik ketua pengawas. Iskk serius la aku lupa! Ohh ada sikit....

Masa ni aku giat bermain kriket. Ada member aku baik ngan senior. So dapat la main kriket. Tahu la ape duck, golden duck, bondrei (camne eja nih?), stump, bat, batter, field... Petang2 main kriket. Paling bess kalau dapat jadi batter. Kaki pukul bola... Masa jaga field. Bosan je. Yelah, susah nak dapat bola kan... Tapi... Yg bess tunggu bola nih... Ialah bila tak dapat bola... Asrama perempuan kat atas. Hahahaha... Takde bola duduk or mencangkuk. Kenkonon tengok langit. Memandang keindahan. Sekali-sekala tengok tmpt lain. >:). Sebab tu kita org balik lambat. Pukul 630 ke atas. Sbb masa tu ramai budak perempuan gi mandi. Tapi... Dia org gi mandi pakai baju full la. Kecewa Rambut pun tertutup dengan tuala. Iskk... Kenapa tak pakai bathing suit? Niatnya... nak tahu je rambut budak ni camne, kerinting ke stret ke... Tu je... Hehehehe...

sukan lain... Hummm... Rugby... Masa tu Cikgu Raja pegang sekolah aku. Tak pergi SMSS lagi... (Ana... dulu skolah ko tak brape power tau!). Aku tak main sangat... Form 3 ada la. Sebab masa tu team aku no 3 kot dari berbelas group. Dogol ada.. Bole le. Dogol lari cam setan. 200 kot dier wakil Johor under 15. (Gambar Red Youngster semalam tu masa form 3 la tuh. Open sekolah aku la tuh.) Form 2 aku main gak. Tapi form 2 ni aku main nak tanak. So tak menang... Tiap kali ada.. aku masuk. Menang tak menang aku tak kisah. Janji aku boleh tackle kawkaw budak yg aku tak puas hati! Hahaha.. Form 5 pun main... Sebab... ada peminat tunggu kat tepi. (walaupun aku main tak seberapa...) Then borak2 depan dewan makan. Dekat kerusi putih... Tetiba "Weeii bzz... team kau kejap lagi..." Then tak lama aku kata... "Awak... nak pergi ek..."... Hehehe.. (opss terlangkau cete Form 5). Sorry...

Cete pasal rugby ni... Aku teringat something. Masa form 2... Sekolah aku jadik tuan rumah rugby. Tak ingat la masa tu lawan sekolah mana. Sekolah Tinggi Kluang kot? Then main punya main... Masa tu dah menang besar. Ntah berapa puluh la - 0 ntah. Tiba2 si mamat STK ni bawak bola... Belum clear lagi. Then... Wing smsj kejar dia. Zrus... laju gile.. Tackle... Dia nak lari lagi. So kasik hentak kuat... Bola jatuh. Org jatuh... Sluar dia pun jatuh! Koyak pulak tuh! Penonton tepi padang semua bantai gelak... Gelak tak ingat... Sekolah luar tak pakai short macam smsj. Short biasa. Sponsor sendiri. Cam adidas, antioni, cheetah semua. Tak sesuai utk rugby. Kita org pakai canterburry. So tahan sikit. Sib baik sebelah sana padang. Budak tu bangun. Gedeng-gedeng-gedeng. Berlari balik pokok... Yelah tinggal spentot je... Hahahaha... Sib baik tak pakai G-string. Permainan ditangguhkan... 10 minit. Sementara ada junior carik seluar terbiar yg dah lama tak pakai. So permainan dimulakan semua. Tapi... budak tu nak balik... Semua pandang2 dia. Senyum2... Dia tertunduk malu. Sah... lepas tu tobat dia tak main rugby! Wakakakakaka...

Then, satu lagi cete... Masih aku form 1, kisah kene rasuk ni ada. Masa form 2 pun ada. So one time. Dalam pertengahan tahun. Masa tu aku duduk baris belakang. Sebelah perempuan. Tetiba member sebelah aku nih, tunjuk ke arah perempuan. "Apsal *** tu?" So aku panggil la kawan budak perempuan tu. Aku cakap kenapa? Sbb dari tadi kite org tgk asik pegang gunting je. Then... Tetiba dia angkat gunting (tak silap aku lah) then menghalakan ke arah badan dia. Macam nak tikam diri sendri la.

Aku dah seram. Yelah... ni jaraknya tak sampai 3 meter dari aku nih. Kot ape jadik, takkan nak jadik saksi kot? So member dier pegang... Kawan perempuan lain pun pegang... *** meracau... Dah pegang reramai pun, tenaga dia still kuat. Budak lagi keluar... Dah satu kelas kecoh. Senior dtg. Ustad datang. Ustazah dtg. Si Dogol kena marah... Sebab gelak2 time camtuh. Then... tak lama lepas tu... Cam lebih ramai org kene rasuk... kelas aku ada 2-3 org. Tapi tak seteruk *** Katanya... ada 'benda' sesat dalam sekolah... Entahlah...


Tiga Tingkat...

"Mangkuk tepen tiga tingkat betul lah kau nih...". Teringat balik... Hmmm... Masa aku form 2-3... bebudak ni banyak guna terms 'cas'... Aku nak explain cas ni camne ek? Yg selalu guna Zainol, Ot, ustad n... errr... Cas ni biasanya lelaki yg guna. But kalau budak perempuan secretly guna aku tak tahu la. Cas lebih kurang bermaksud... 'poyo' or 'kenkonon bagus'. Lebih kurang la kan? Memaner yg berlagak sikit tu je... "Eleh.. cas la tuh..." Yg si dogol menambah... Cas cis cus... Hehehehe....

Masa form 3 aku tanak main rugby lagi. Stakat main terbuka smsj nak le... Taknak main utk sekolah. Sebabnya... Cikgu Raja soh bangun pagi utk jog. Perghh.. Kol 6 pagi suruh jogging. Nak bangun kol 630 pun liat, apetah lagi nak jogging lagi awal dari tu. Hampeh.com la...

So aku masuk sukan lain. Takraw... dengan Volleyball. See... Takraw (Gambar semalam) aku jadik captain. Kapten tak guna. Main di Teknik Kluang. So lower form ni main kat padang luar. Aku jadi tekong. Main takraw boleh gaduh. Perang mulut... Dengan tekong lawan. Apai kata... "Malu aku siott... Ko bebel2..."... Hahaha... Aku ape kira kan... Pasukan lawan bising2 dulu. Memanglah takraw banyak main psikologi... Tapi ni... dedua tekong dah Saiko dah... Bukan psikologi lagi... Ntah bebel ape ntah. Siap Rep cakap... Awak berdua kurangkan sikit boleh tak?" Yelah.. bising... Linesman, rep gelak2 tengok gelagat kita org. Apa yg aku bebel? "Pai, kasi tinggi sikit. Bunuh dia punya killer..". Lebih kurang la... Tapi tiap kali nak sepak, tiap kali la dedua membebel...Hahahaha... Sentiasa tersenyum aku bila ingat balik. Muka apai ngan yemai yg tak puas hati kat aku sbb dia org malu. Tapi... Masa tu aku menang... Abis game, aku boleh bantai borak ngan tekong pasukan yg aku lawan tu. Saje...

Main Volleyball... Smsj lauk... Sib baik aku bukan captain. Yelah... STK anto cine2 tinggi. Mana nak lawan. Smsj berapa je yg tinggi. Aku masa tu sederhana tingginya. Kiut miut je la.. Hahaha... So kalah. Main 3 kali.. Balik... Sian aku... Takpelah... Dpt gi skolah lain... Tgk amoi cine...

Ouhh... ada lagi cete menarik.... Teropong...

Form 3 adalah tahun memberangsangkan. Aku tak tahu le apsal masa bulan puasa 93 ni semua setan terkeluar. Aku tak tahu le apsal. Balik skolah... Lepak. Tak makan. So rileks. Tetiba... "Woi woi woi..." Memasing lari tepi tingkap... Tengok blok C. Blok 'budi' ataupun blok budak perempuan. Tgk... Smlm minah ni tukar... bra la nih. Tapi takde le ngadap Nampak la belakang. Budak masa tu kan bodoh2 lagi. Cermin bilik budak perempuan tu tak berlangsir. Kengkonon dia cover kat sebalik locker so roomates tak nampak. Tapi tak tahu, setan2 tengah berjamu selera... Tapi... Tak besar kot? Hahaha.. Macam ye je.. Tgk dari belakang pun boleh tahu... Iskk jahat sungguh la budak perempuan nih... Kan dah kurang pahala puasa kita org...

Ada sekali tuh... Katob bawak teropong... Datang bilik dier. "Ape kau bawak tu tob?"... Aku pinjam. Tengok2... takde paper... Dia dok tingkat 3. So semua blok c dia boleh tengok. Tingkat Suria. Paling atas. Bilik dier bess... sbb line clear, sejuk n gelap. Memang sesuai jadik hotel aku. Aku masa tu dok Purnama, tingkat 2. Then one day aku tengah baring2 baca Alam perwira (ke Juara wira) .. Bebudak lain main kad.. Tetiba... pintu terbukak... Kita org semua senyap. Yg main kan... Zreettt... kad kasik sorok bawah. Dah kantoi... Aku terus je la baca. Takde masalah... Tetiba ada suara berbunyik... "Woi woi woi... baek punya... tengah bukak woi...". Dlm hati aku kata... Gile... Then... Cikgu aku Chikom (Hassim Markom)... "Hah tob... mana yg baik? Meh aku pinjam kejap"... "ek ehh.. cikgu... Ambik la.."... Wakakakaka... kita org bantai gelak... Tapi... Chikom sporting... Semua kene piat... Tapi teropong dia simpan. Tak report. Cikgu kita org...

Kutuk mengutuk amalam kita

Sebut Chikom nih, teringat satu kisah... Satu malam... Aku, Mat Lan, Tupai ngan ***.. tengah beborak... Tetiba... Si matlan kot bukak cete... Pasal buah kuini. Then si tupai kot menambah dengan cerita yg chikom ada cerita lucah pasal buah kuini.... (Tahu buah kuini? Bukan buah KU ini... Bukan jugak buah dia... Tapi buah kuini... Perkataannya disambung. Buah yg bau kuat bentuk macam mangga. Sepupu sepapat bacang la tuh). Then masuk bab kutuk2 Chikom. Bukan kutuk tak puas hati. Tapi ceritakan pasal ke slamberan Cikgu Chikom. Ngumpat yg baik la nih. Kita org suka chikom... Sbb dia sporting n boleh buat kawan. Tapi yg berlaku mlm tu cuma kita org gatal mulut nak ceritakan kebluean kita org n chikom. Hahahaha....

Lampu dah mati... Borak2 lagi... Mat lan atas aku... Tetiba... Pintu terbukak kuat... Ditolak kuat. Tupai terkejut. Tupai Bangun.... Tak puas hati. Then... Lampu menyuluh tepat kat muka tupai.... Tupai jerit "Babi lu...". Huh... Tetiba suara menjawab.... "Siapa babi?".... Tupai jawab balik... "Saya cikgu...." Kakakakakakaka... Jangan kata aku. Budak bilik sebalah yg belum tido semua bantai gelak tak ingat... Chikom rupanya dah dengar 4 org ni kutuk dier dari awal. Saje jerk dier lepak2. Iskk warden nih... So mlm tu... kita org kene ketuk ketampi depan pintu kol 12 malam lebih 20 kali... Iskk la...

Sok nye... Masa sejarah... Chikom masuk kelas aku. Dia terus tanye aku... "bzz... Apa hukum org islam yg mengumpat sedaranya?". Aku senyap.. Perli aku la tuh. Then dier tanye Fick... Fick kata.... "Makan daging saudaranya sendiri cikgu...". Then Chikom cakap kat aku... "Dengar tu... Tak baik makan daging saya tau!"... Girls blur... Tapi budak lelaki dah senyum2... Rupanya kisah tu merebak sangat cepat... Matlan... Kene 'mangkuk' kat kelas... member sorang kene perli gak... Tupai? Kene 'fuck'kan dlm kelas. Bukan middle fingger tu. Ni yg tangan kiri genggam, tangan kanan tepuk guna tapak tangan... bebetul kat dahi tupai... Nasib la kan. Dia dok depan. Memang teruk la tupai kena...

So that nite... Kita org ckp.. Mlm ni kita puji Chikom pulak. Ok... Puji2... Tetiba.. Ada salah paham lagi... Si tupai marah2 pasal ape ntah. Kutuk balik. Masa kutuk2 tuh, aku senyap je. Tinggal tupai ngan matlan... Then pintu terbukak... Kuar lagi Chikom... Tupai kena lagi... Chikom tanya aku... "bzz... kau nak kene lagi ke?"... Tanak cikgu... Isk isk isk... Jahat sangat ke aku?

Aktiviti bukan belajar...

Form 3 aku mula berbisnis kat skolah. Aku kumpul duit. Beli kamera. Alah kamera murah... Tak auto... Manual je... Zretzret... amek lagi... Gambar tak clear sangat. Tapi bolehlah... Aku amek gambar, cuci... Then jual.. Ada function... Ada duit. Untung la 20-30sen sekeping... Function besar... dapat banyak. Amek gambar bebiasa... Sikit je. Tapi lepas la duit beli tape aku... Aku suka beli kaset (tape) agu rock masa form 3. Rasanya sebulan abis 20-30 utk tape saja. Kebanyakkan duit gambar. Antara tape yg aku ingat... Metallica, Iron Maiden, Dio, Van Halen, Skid Row, Cromok, Sil Khannaz etc... Cukup banyak sampaikan aku kene bukak buku. Saper pinjam.. tulis... Takut lupa. Masa tu mana ada CD. Ermm ingatkan nak sewakan tape.. tapi... takde org nak sewa... Iskk la... Tapi... ada satu masa, dah nak PMR... tape aku kene rembat secara besar2an... Rasanya dalam seminggu tu. Aku hilang dekat 20-30 tape... demmit. Tak tahu saper yg rembat... Tak tahu gak camne org buka locker aku.


Ing...

Lupa.. Cuti akhir form 2, ayah pindah sabah. So aku dok sorang kat sini. Kene berdikari lebih sikit... So lepas ni, nak call pun jauh. Singgit tepon macam rasa kejap gile. Seminit kot? So after this, aku tak balik umah lagi. Balik sabah ujung tahun. Nak balik kg pun sebulan sekali or cuti sem.. Aku balik umah atok. Ada 3 atuk. Biasanya balik Sg Sayong, rumah atuk angkat aku. Sbb situ tambang tak lebih Rm10 pergi balik. Hehehe...

Then... form 3 adalah masa keluarga.... Ing dah abis UPSR. Dia masuk skolah aku... So adik beradik la masuk... Aku tak layan sangat ing. Sbb aku tanak dier mengharap kat aku. Kalau dier perlu ape2... Cakap... Abg angkatnya daniel... Bukak projek hockey. Daniel ni walaupun form 3, dia baik budak senior. So ing agak selamat berbanding kawannya. Sbb dia ada backup2. Aku cakap kat ing. Form 4 aku boleh handle... Form 5.. sorry la.. So jangan buat taik ngan dia org. Tapi... kalau kene teruk cakap la... Tapi... budak form 3 (satu batch ngan aku) suruh dia... Memang aku tak kasik. Walaupun aku tak gangster... bukan taiko batch.. Tapi aku lawan balik. Aku tak kira. Dogol respek aku. So walaupun dogol ni bergedul (kepala otak gegila), tapi dia tak pernah nak suruh ing. Biasanya... "Woii adik bzz... Kau panggil sorang budak bilik tuh"... Kalau Form yg nak tunjuk lagak kat form 1... Lelebih ing kene... Memang sah form 2 tu kena panggil bilik aku.. Hahaha... Sebab tu... selalunya batch yg rapat tu tak ngam...

But... one day... Ada member aku berlari ke kelas. Masa tu petang aku tak kuar. Dok kelas. Wat keje. Tapi ujan ribut masa tu. Tetiba... ada member aku panggil. "Woii bzz... Adik kau kene hempap almari!". Hah??? Bior betul Tahu memang angin kuat. Ing bilik atas sekali. Mengadap padang. Bilik dier memang berangin. So masa ribut tu dia kat bilik. Tetiba locker tepi tingkap ni jatuh. Hempap dier... Kat kaki je.. Tapi calar2 la... Tapi ok je... Aku takde le risau sgt... Lenlain... takde le... Masa tu takde ape2 kan... Aku pun bukan baik sangat ngan ing... Sbb kalau terlalu baik, nanti takut dier naik kepala ke ape ke... Aku nak dier survive sendrik. Ada masalah carik aku... So he survived... Yelah... 1st time dok jauh... dah la tuh trus family pun jauh sekali. Tapi aku ada kan... Abg mithali... Hahahaa...


Abis dah yg rendah2...
Hmm entahlah... form 2 n form 3 aku tak banyak ingat. Lupa... So... Sampai takat tu je kot aku cerita. Sok sok la cete form lain pulak... Ok see ya...

Ps - ... Aku dapat tahu... budak yg aku suka tengok tu... ramai yg suka dia. :-(... Well, aku pun tak take action ape2. Just suka tengok saja... Dia ada abg angkat. Namanya? Ermm lupe... Tapi, tak silap aku. Masa form 3, dia selalu lemah2 badan. Tak silap la... Ada kisah org cakap... Dia nak pengsan. So cam terjatuh dari kerusi. So payat ni dengan eksennya angkat **** sbb *** jatuh. Ermm memang aku tahu payat ni suka ***. Iskk jeles lah... Dia selalu belikan *** something bila outing... Yelah... aku dok jauh... Setakat tahu cerita sajalah... Payat dok dekat, senang lah... Hmm...


Ok... Gambar... (Kiri ke kanan)

Gambar Jamuan Raya (amir, aku, kecut, yemai)
Photobucket - Video and Image Hosting


Jamuan lagi... (Azam, Fishol, Rahmat, Ezam)
Photobucket - Video and Image Hosting


Jamuan Form 4 (Apai, Neyzam, MatLan, Bongkai)
Photobucket - Video and Image Hosting


Jamuan Form 4 (Kuzi, Matlan, Neyzam, Aku, Bongkai)
Photobucket - Video and Image Hosting


Jamuan lagi...
Photobucket - Video and Image Hosting


After Jamuan...
Photobucket - Video and Image Hosting

*Semua Gambar dijual dengan harga 60sen... Sok ada lagi gambar... :p

2 comments:

hyunck said...

comeyylah neyzam tuh.. skang pun comeyy lagik tak? ahahah.. single ke dah kawen?

bZz said...

Baru teringat... Neyzam tu org panggil Mar-G... Dier dah kawin. Tahun lepas. Tak silap kerja kat syarikat air johor... Kalau tak silap la...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...