Wednesday, October 31, 2007

Menremotekan pc ku

Aku sekarang berada di tingkat 15. Tensen melihat pc org nih yg... Ya-allah... sakit hati aku nak emptykan recyclebin dier. Bosan... Sib baik la depan ni ada awek... (Jgn marah ye kalau tersinggung...) >:)

So sekarang dah nak settle keje aku. Boleh le aku menremotekan desktop aku. Yeah. Boleh update...

Buat mereka yg tertanya-tanya... apakah Remote Desktop? Dlm bahasa nerdnya, kita mengawal pc ditempat lain menggunakan pc yg kita tengah gunakan. Namun apa yg kita lihat di pc kita tadi adalah sama dengan apa yg berlaku pada pc yg kite kawal. Ada paham...

contoh... Macam dulu Ayah Pin kata... Dia seluk kocek je ada duit.. Kire remote kocek lah tu. Sebab dier tak seluk kocek dier, dier selok kocek org lain. Mestilah dier remotekan kocek org yg ada duit. Atau mungkin jugak, cam ayah pin kata... Dia kalau nak bunuh bush tu senang je. tu maknenye dier menggunakan jin2nya, dan naik ke kayangan (ISS) menggunakan remote laser guide, dier membunuh bush. Tu semua remote...

So ada paham?

Tak paham.. takpe le... dah nak abis dah install nih... chow!

2 comments:

Anonymous said...

kirim salam kat awek tu yer...

bZz said...

aikkk... baik kau jumpe sendrik...

"Awak, saya nak kem salam kat awak nih..."

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...