Thursday, September 13, 2007

55...

Dlm sejarah hidup aku. Yg aku ingat, tak pernah aku capai 55. Paling berat pun 54. Tu dah hebat gile dah masa tu. Ye la, abis SPM, dok umah kat sabah. Makan semuanya fresh2... Kot ikan kat sini dah mati 2 minggu, kat sabah tuh, kengkadang tukang jual tu jual udang masih hidup... Still tak capai lagi 55....

Aku gak mengeluh sakit bontot. Arghh... kerusi ni tak bess... So jett cakap, tambah absorber... Nak tambah ape, makan dh byk tapi still kurus...

Rasanya dlm tempoh 5 thn kebelakangan ni, paling ringan... 49Kg... Serius... Tu terjadi bermula dari 15 Sept 2005. Then aku rasa paling berat dlm 53... Bulan puasa thn lepas kot? Sbb asik makan je...

Tu la... org kata, aku ni makin kurus. Balik kampung... "Kau kurus la..."... Nanti ada la kuar macam mat pit.. Ceh... Nak kata aku tak makan... Aku makan. Penipu la aku tak makan. Kalau kuar, oldtown, pizza, spaghetti, mcD, jepun etc... Paling bodoh pun... mesti mamak atau roti... Siapa kata tak makan... Ada hari, b4 kuar makan, kat luar makan, mlm makan lagi kat luar. Nanti balik rumah, sebab mak dah masak aku sebat lagi makan... Minggu depan... timbang... 52... Takpun 51.5kg... Huh...

Aku rasa, sejak aku kecik smpi sekarang... Saiz seluar paling besar aku ada 31. Tu pun org lain salah beli. N tak boleh pakai. Yg aku beli paling besar 30. 30 tu still boleh tarik la... 31... Aku tak pegang, sure lepas tu aku lari macam tarzan... Oooo ooo ooooo....

Tapi...

Smlm... aku pakai sluar... Ehh apsal ketat gile sluar nih. Ni kena makan virus ke ape? Ke ada glitch kat system seluar aku nih... Wahahaha... Sluar aku dh sempit... 30 tuh... Apehal nih?

Aku perasan, b4 gi swak tu memang berat 53-53.5.... Macam... tak masuk aku berat aku boleh maintain 52.5++ dekat sebulan... Maybe timbang rosak... Masa kat swak, kuar kat Wisma Satok, aku timbang 54... Ni tepuk2 ni penimbang tu... Rosak ke ape. Pulang balik duit 20sen aku...

Ni... 55 (54.5-.7)... Still blum capai 55 la... Huhh... camne nih camne nih? Rileks tuan2... perut aku je.. Bukan perut korang pun... Alah ni puasa turun la 53... Then putus cinta, nak bunuh diri turun 49... TAkde hal lah...

Walaupun aku hairan sebab aku boleh capai berat camnih, hanya dengan makan banyak.. Tapi aku bangga... At least, berat aku capai gak lebih 54.5... Hahahaha... So puasa ni, makan byk, senam byk... Ermm tanak la mcm org ngandung 4 bulan lepas raya nih... muhahahaha...

Huh... terasa diriku ini macam org kawin yg tak jaga makan...

Eleh... 55 je... Ada org kata... org kurus tak sedap dipeluk. Kalau berisi sedap. Tapi terlebih isi... Macam jongkang jongket bila dipeluk! Muhahahahaha...



Nk buka tepung pelita la arinih... Feberet! Buka tepung pelita (aku buka ringan2 je except kalau kat umah). Kol 9 makan nasik, kol 10 kuar mamak or abiskan yg berbuka. 11... tibai kek lapis swak...
**Oit oit oit... org luar negeri tu buka ape? Meh la balik sini. Ada byk juadah kat sinih...

4 comments:

Anonymous said...

ringan nye ko cam berat badan pompuan lak... makan banyak lagi... pastu jgn lupa botak... mesti ramai yang cakap ko cute punye...

jetjetsemot said...

entanye..ringan cm pompan la die ni..haha..mengalahi beta..50-51..leh la pinjam slua nanti eh..beta pakai slua saiz 32 ah, baggy2 sket..tali pinggang kasik cerut..jom kite buat club..hehe..tinggi incik ni bape?

oh..pebret tepung pelita ke..sni xde [ofkosla, piang!] tapi sy bercita2 nak buat, bru nak blaja..miahah..sempena kawan yg teringin nak makan..tak smpi ati tgk muka lapa die..

sni buka ape, eh...buka baju, buka tingkap..kadang2 pintu pun ada gak..heheh..

hyunck said...

tuan puan jgn bimbang..

nanti lepas pose konpem berat encik bzz akan jadik lebih dari 55kg..

:P~

bZz said...

Mir
Mkn byk? Memang slalu. Cuma dulu berat maintain je... Botak? Tunggu anak aku kawin.

Jett
Tinggi? 162... 55 ni kejap je. Nanti turun la tu bile dh takde mood nak makan byk. Saiz skarang ni 30. Standard size b4 this... 29. Amek 30, ada harapan asik tarik2 seluar kalau lapar.

Nanti dh siap kuih yg awak buat tu anto sini aaa... Pos la.. (Kuih raya negeri omputih utk org msia.)

hyunck
55? Hahaha... cita2 akan menjadi kenyataan la kalau lebih 56... Takpe2... ni cobaan utk dpt 6 pack! at least 2 pack la... 1 pack tak main...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...