Thursday, August 23, 2007

My Stupid blog...



Macam mana blog aku boleh menjadi semakin bodoh, hodoh dan bangang membacanya??

No 1
* Aku dah makin kurang membaca... Lately aku kurang info utk dijadikan rujukkan dan aku pula semakin bz. Bukan bezek. Aku pulak membzkan diri aku dengan majalah yg aku tak boleh rujuk utk tulis disini. Majalah photo ape jadahnya aku nak jadikan rujukkan. Buku aku pula Ahmed pinjam... So tinggal memende kecik2 yg aku rasa still tak cukup utk generate idea aku. Damn...
*** Solution - Kena lepak kat Borders, MPH n Popular. And baca jugak memende yg aku dah lama tak baca.

No 2
* Masalah datang dan memenuhkan kepala aku. Ngan kerja, bisnis, kewangan dan etc. Masalah membuat aku tak boleh fikir lebih jauh. Statik. Biasalah, bulan 8... So... nanti, balik2 cete pasal 'My Life'... Cete my life tu aku tak boleh kembangkan sebab terikat pada diri sendiri. So... hanya my life yg dulu and my life yg sekarang. Yg depan... Errmmm... Ntah mana pergi hala tuju tu.
*** Solution - Hilangkan masalah... Fuhh fuhhh... baru idea masuk balik.

No 3
* Takut nak menyakitkan hati org lain. Since awal bulan, rasanya dah dekat 10 entry yg aku simpan dalam notepad. Yg aku rasa aku malas nak update coz aku takut kalau entry tu boleh sakitkan hati org lain. Kalau aku dpt atasi masalah no 1 kat atas... Maybe separuh dari tu aku dpt masukkan kat sini...
*** Solution - Setelkan masalah No 1. Then butakan hati, mata dan telinga... Pergi mampus dengan apa yg org lain kata dan akan kata. Pergi mampus dengan perasaan org lain atas apa yg aku tulis. Sebab aku hidup utk diri aku. But then... Aku hidup bukan sengsorang...

No 4
* Idea pulak tak menarik... Ada idea but cam tak menarik utk diletak... Nak cete pasal kerepek, roti pisang, cekodok... Tak boleh pergi luar dari kedai mamak...
*** Solution - Selesai No 1,2,3,.... Insya-Allah idea datang mencurah2. Baru la world wide web!

No 5
* Sajer malas taknak tulis cete yg menarik...
*** Solution - Dah malas nak buat camner... Lelagi kalau malas nak atasi kemalasan...



Ini adalah entry terakhir aku.... Untuk pagi ini...

6 comments:

Anonymous said...

mende masalah duit??? areas dah dekat... aku lain la... tak dapat ape, dan mmg patut termenung...

pasal content blog ko ni aku taknak komen, ko lebih berpengalaman dari aku. Cuma kalau merepek, baik jgn tulis. contoh mcm citer karipap jadi pizza tu...

ko tukar la template blog ko ni!!! kata anti pondan. tapi kaler template ko ni cam pondan la...

jgn amik hati yer... :-p

bZz said...

Arrears? Duit? Kau bankers aku ke?

Errr... muskil aku... Ni blog aku ke blog Amuro... ***Garu kepala...***
Aku buat entry ke aku buat komen? ***Garu kepala...***

Ehh sukahati aku la nak kaler pink ke merah ke oren ke kelabu ke... Kalau pink pun, aku boleh cete jiwang2 ahahahaha... Takde org kisah. Sebab org boleh kata, aku jiwang...
Tapi kalau aku letak kaler gothic, ganas gile but mostly cete jiwang karat...
Ermm... Mampus aku org kata... "bzz psiko..."

jetjetsemot said...

den pon..bodo2 alang je..malasnye nak mampuih..

Anonymous said...

aku tak suruh pun ko design template ko supaya nampak ganas. aku cuma suruh ko tukar template lain...

aku panggil ko pinky nak tak? :-p

bZz said...

Kalau ianya menjadi satu dosa besar utk lelaki gunakan kaler macam nih...

Maka, Ye En Amir... aku akan tukar...

Other than that... Change your monitor color to Black n White. Hahahahaha...

bZz said...

Jett...
Your isen ok what? Tak nampak malas pun.

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...