Monday, August 14, 2006

FOD : WTF?

Edited on 3pm
Majlis Jasamu Dikenang organised by Pemuda UMNO PJ Utara
Majlis yg 'memunculkan' kekecohan terbaru...

****************************************************************
Old entry

1st, dari hari jumaat. Aku nak buat entry pasal aku marah boss F1, Serdang. NAk cerita banyak... Tapi tak jadi. Sbb ada cerita menarik lagi. But.. still aku akan cerita sedikit pasal F1... Kalau tak lebih panjang. Bak kata ijan... Ada la topic next week. Wahahaha...

Aku ke F1, nak makan. Tunggu adik. Then dlm 650, bossnya panggil nearly 3/4 staff utk buat briefing. Kat luar. Org nampak, customer nampak. Siap marah2. Siap naikkan suara. Cakap itu ini. Aku dah tak puashati. Aku gi toilet. Dengar apa yg dia ckp. Bila aku dekat2, dia senyap. Macam tukar topik. Then aku duduk, dia marah balik. Aku hilang selera makan. So aku tumpukan apa yg dier nak ckp. Salah satunya... Dia salahkan staff sbb kerja not up to customer need. So customer kena layan dulu. But... Si cina kopet nih still bebel. Sampai kol 730. Aku dah panas. Marah. Panggil staff lain. Suruh sound. Sbb ing punya food pun lambat serve. Yelah... kalau dah 3/4 staff kene bebel. Customer makin ramai. Staff lain tak terlayan. Meja banyak lagi yg tak serve.

Aku pergi kereta ing. Amek barang. Balik aku pergi dekat. Aku cakap kuat-kuat. Staff lain dengar. Customer lain tengok. Aku pedulik apa.
"Hello... You nak sound staff ka, marah staff ka... Malam la... Sekarang layan customer dulu la."

Aku sound sambil tunjuk si cina nih. Dia senyap. Buat muka macam tak puas hati. Aku sound. Org tengok semacam. Aku tak pedulik. Janji aku puashati. 1 minit lepas tu, majlis bersurai... Then... All of sudden, macam semua meja semakin sibuk. Air sampai, makanan sampai. Customer dpt order semua. Well... Not saying yg aku buat utk tunjuk hero. Tak... Aku buat sbb aku pun staff. Aku tak suka dimarah depan customer. Sama jugak dengan staff F1. Mereka pun staff. Dah tua, ada anak... Ada perasaan... So... Nak marah, ikut la keadaan. Staff asset syarikat yg terbaik. Ada cara. Cari cara. Jangan ingat sbb jadi boss, supervisor... Dah tere. Customer 1st... Kena ingat tu! Jangan jadi boss yg lembu!


AND THE BEST PART.... YES STILL ANGRY!!

Sila baca SINI...
Dr Mahathir sanggup junjung Al Quran dalam masjid…mari sama-sama sumpah - With Q& A

Bacalah apa yg Tun katakan... Apa yg Tun nak sampaikan di PJ. Dan aku nak ucapkan terima kasih kat org yg menganjurkannya. Dan terima kasih sbb org ni hanya takutkan Allah dan bukan takutkan kalau dia akan dijatuhkan satu masa nanti.

So Baca la mende ni dulu. Tak sure ada ke tak di tempat lain. Tapi videoanya ada DI SINI... Boleh download. Tapi aku tak boleh. Sebab di opis. Boleh tolong download?
So continue membaca di situ dan disini...

MAHATHIR Dares ABDULLAH Leaders KORAN SWEARING; NAJIB Counter DENIED Sand/Air SPACE Issue: MAHATHIR LEAFET DROP Warpath to 3 Million UMNO Members

PENDEKAR NAZRI


Dan jawapan yg diterima... bukan dari PM... Tapi dari... Si Tukang Pukul....

'Dr M cuba jatuhkan PM'
Nazri sedia tampil sebagai pendekar Umno untuk bela parti



Hantu betul la si pendekar umno nih... Kononnya nak menjadi pendekar... Ptuiii... Pendekar taik kucing! kau tu nak jadik pendekar mustar pun tak layak! Deii... fahamkan dulu apa yg Tun minta. Dia taknak jatuhkan UMNO. Tanak jatuhkan PakLah. Buat apa nak jatuhkan paklah kalau paklah buat betul semuanya betul... Tak ada masa. Dia dah cukup jadi PM. 22 tahun. Sejak kau disekolah lagi.

But.. kalau paklah buat tak betul... Then kita betulkan paklah. Minta dia ubah... Kalau la sampai sekarang pun taknak betulkan perkara tu.. Then jangan salah kalau Paklah akan jatuh sendiri... Well, even kalau Tun tak bangkitkan semua isu pun, rasanya... Banyak lagi isu ygbuat rakyat marah. Isu gula, minyak, gaji, ekonomi, projek, inflasi, kerja, labenon... Enough to say yg GE yg akan datang Paklah tak boleh nak berdabik dada lagi... Incase kalau still dia lagi la kan... >:)

Well well well... Aku heran la... Dari dulu dia ni nak jadik tukang pukul. Menjerit2... Ntah ape merepek. Aku tak paham... Apa yg dia nak sangat. Menteri biasa saja. Ke ada sesuatu yg tertentu yg dia taknak org lain tahu kalau2 Tun cakap apa2? Kalau tak kenapa macam tu sekali? Sampai nak berpendekar? Ouhh... lupa la nak tanya... Do you who's the one yg Tun kata dia dah serahkan nama menteri untuk disiasat sebab rasuah tapi sampai sekarang tak ada ape cerita. Do you know who dato sri? Please tell me, I'm f**king eager to know who...


Saham?

To Kj... Jual saham ka? Well dude... Looks like you lost your money? But... r u sure? Read here... Aisehman... and here... Jeffooi... I'm not sure la.. Aku bukan faham pun pasal saham2 nih. 1-2 lot tu boleh le paham. SAmpai berpersen nih. Aku tak tahu. Mungkin... Org yg slalu kerja mintak 20% nih je yg tere. (uuuppsss... tapi last2 org tu kena jual. Tak ada org nak beli..)

But gerak hati aku mengatakan. Kau tak rugi.. Entahlah kenapa... Adalah sebabnya... sama-sama kita tahu nanti. Apehal pun, mungkin ada syarikat akan membantu kau kan? Takkanlah org pendek berpendidikkan setinggi oxfock macam kau nih nak keje politik saja. Kan? Sekurang2nya... jadi manager utk Oxford FC utk FA musim nih... Baguslah... export la pemain myTeam dan juga MyIdea ke sana... So gudL(F)uck to you...

Jual semua saham ECM Libra Avenue: Saya kena jadi lebih putih dari putih - Khairy


Aku akan sambung... bebila... bye... nak lunch...

1 comments:

hyunck said...

Huh.. byk carut2 nih...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...