Friday, April 24, 2009
Prune Pasta
Bahan2...
HotDog - Potong nipis
Bawang Putih - 4 ulas
Bawah Merah Amerika yg beso2 - 1 Biji
Sos Pasta Heinze
Sos Maggi Pedas (bukan yg biasa)
Pasta
Prune Tanpa Biji
Garam
Oregano
Potong Hotdoh nipis2 dan goreng smpi nampak cam agak garing gak
Masukkan bawang putih yg dipotong halus dengan bawang merah yg dipotong dadu. Gaul-gaul-gaul. Sampai nampak cam lembik2 sket. Then campurkan sikit oregano serbuk. Garam sikit. Campurkan sikit sos maggi pedas. Kalau nak letak cili boh ok, tapi nanti rasa cam melayu lak! Gaul2... Then letakkan prune tanpa bijik yg telah dipotong. Jgn kecik sgt, jgn besar sgt. Ambik yg lembik2 sikit. Tambah bahan lain kalau nak. Kalau udang pun boleh, ayam pun boleh. Tgk apa isinya, then sesuaikan masa menumis tu...
Then masukkan sos pasta. Gaul lagi...
Then... Campurkan kuah pasta tadi ngan pasta.
Nah... Siap... Prune Pasta... Sedap... idea aku yg nak mengabiskan prune yg tak abis...
Hasilnya??? Sedap smpi aku tak sempat nak ambik gambar. So try la sendiri kan. Hiasan... boleh le letak daun2 yg mana patut...
Selamat makan...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)



0 comments:
Post a Comment