Wednesday, September 03, 2008

Politik : 16 Sept... Coming Soon...



Preview....

Belum lagi Dasar Ekonomi Baru utk orang melayu di tarik 16 Sept ini... Sudah ada orang dapat berpuluh ekar tanah...

Wow... Inilah usaha org yg berjaya tanpa DEB. Dapat hadiah darjah 1.

Alhamdulillah... Mungkin... Lepas ini dengan berkat kesabaran, ketahanan, usaha dan doa yg cukup, kita boleh mengejar semangat orang yg telah berjaya membina tembok besar cina ribuan tahun lepas. Amin... Tu pun... kita perlu cari modal secukupnya... Amin...


Nizar Bersedekah Lagi. --- Sedekah puasa la katakan... Ramai orang miskin dan anak yatim dalam sekolah tuh. (betul tak Wyda? Org Ipoh mesti tahu kan? Lelagi yg dok depan rumah orang bujang. :p )



....Abg Sani kata... "Takpe lah... kita bagi dia org satu penggal. Kita tengok macam mana. Lagi baik atau tidak. Kalau tak baik, tak sedar jugak. Tak tahulah..."

....Aku... "Kalau jadi 16 Sept nih... Dia akan jadi PM paling demokrasi dalam dunia sebab jadi PM ikut pintu belakang! Kalau tak jadi, dia jadi bakal PM yg paling penipu dalam dunia..."

4 comments:

Anonymous said...

ha ah mb nizar mmg ada bg bantuan keperluan asas(beras, gula, minyak n RM100 satu family) one off je la pd org2 miskin perak. Itu x pe la nak bantu org susah tapi tarak setuju oooo hakmilik tnh 999thn utk kg baru yg majoritinya (99%) org c***.

bZz said...

Wyda punya rumah dpt hak milik berapa tahun? 99 tahun?

Anonymous said...

aah 99 thn. RPT, Kg Tersusun majoriti org melayu. Kg Baru majoriti org c***

bZz said...

See...

Wyda sendiri dah kasik tau... Org melayu 99 tahun. Tanah kecik. Org toot dpt 999 tahun. tanah besar. Org yg sponsor kaya...

Imagine... sekolah tu ada tanah free smpi tahun 3007!!!

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...