Thursday, September 04, 2008

My Friend...

Tahun 1999/2000. Aku ada seorang kawan. Namanya Vivian Chung. Nama panjang aku tak ingat. Tapi aku panggil AhChung. Dia kawan Awie. Slalu baik ngan dier. Kawan kuar makan, mengutuk and bergaduh.

Orangnya kecik je. (Dah kawan2 nya pun kecik2).

So one day, dia kata dia nak duduk sini. Nak belajar. Sambung belajar berpuasa. Yup... Dia non muslim and dia puasa. So lepas abis study. Dia nak kerja di sini. Sepatutnya dia jadik cikgu. Tapi tak tahulah. Dia nak carik kerja disini. Tak fikir balik sabah dulu.

So aku kata kat dia. "Kau mahu duduk rumah aku?" Then lepas bincang2 semua. Dia duduk rumah aku. Mak aku setuju. suka.

Lama jugak la dia duduk rumah aku. Dekat 5-6 bulan kot? Then masa-masa tu. Dia belajar la semua. Bab mengajar ni. Aku tak tahu. Tapi mak aku tahu lah. Dier dok ngan adik aku. Sebilik.

Gi keje kalau aku tak hantar. Ayah aku hantar. Kengkadang balik keje aku jemput. Kengkadang Ing, kengkadang Nan. Jalan sama. Mengeteh. Gurau. Gaduh. Etc... Macam adik beradik... Tak caya? Tanya Ing, Nan, adik aku and family aku...


.....Sampai lah dier pindah ke rumah adik dier. Which... mak aku agak sedih gak la. Sebab... niat mak aku tak sampai lagi...


Lepas aku pindah dari ampang. Aku terputus hubungan dengan dia. Apatah lagi masa tu aku jarang contact kawan-kawan ahcung. Mana pergi awie, mamai, edora, etc... Yg ada contact pun yg jauh giler. Lagilah mana tahu pasal ahcung kat mana...

Mana nak carik? KL ni bukan kecik...

Then today. Aku bukak facebook. Jumpa dia... Dia mahu add aku. Aku terus add...


Ermm... Sekarang dia dah kawin... Sekarang dia muslim...

Sure mak aku suka bila dia tahu pasal ini... :) Sebab mak anggap Ahchung macam anak-anak mak aku juga. Oh ya... Tak silap aku... Mak panggil dia... "AIN..." Bukan Ahcung...

10 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah..ahchung convert islam kah

bZz said...

kalau wyda ada facebook... add la dier.. ngan abg skali

BlankQo said...

wohoo.. cm xpenah dgr plak kisah ni :P

*waktu tu xambil peduli kisah2 begini :P

bZz said...

masa itu awit masih lagi di tingkatan...

ch|nan said...

hah!!!betol ker ahcung dh kawin???betol ker dia dh convert???alhamdulillah!!!!at least pahala maklong pon beso gak...melorongkan dia ke jln yg lurus...masih ader ker taik lalat dia???huhuhu..kalo xsilap, ing kn yg jatuh ngan dia ek??

bZz said...

kasik msg dier kat facebook...

hah.. ing tergolek dog ngan dier naik motor. Time jem kot...

jetjetsemot said...

oh..alhamdulillah..

ch|nan said...

dh try bukak la facebook...tp hampeh xreti nk cari n xreti nk add lg...xsmpt nk xplor

Anonymous said...

ishhh ape la abg hafidz ni..ada ke soh sy add abg hafidz lg? sy dah add sket nye lama lagi la..dah tua betoi la abg hafiz nih..ape nama achung dlm facebook? bleh belek dr facebook abg hafiz jek

bZz said...

ouhh dah ada ekk... hahaha... saje jerk nak test wyda... hahahha...

nama dier ahchung kot? ke vivian. tapi member tak ramai. carik la yg paling latest add...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...