Monday, December 03, 2007

Mari Boikot Mebenk...

Kepala hotak dier org...

Memula "Maybank rompak bonus pekerja". Lepas tu button "Boikot Maybank". Then baru pagi tadi aku nampak org pegang kertas "Boikot Maybank" sebagai tajuk. Dan ada isi-isinya...

Well, aku rasa... ni dah over. Serius... Aku tak kira la itu utk kebaikkan ke apa lancau sekalipun. But... Utk boikot Maybank... Fuck you Nube. Ingat... Utk boikot Maybank, yg terjejas bukan setakat Management. But the whole banking. Even smpi ke peringkat pemegang saham. Even akan effect ahli Nube kat Maybank sekali.

Org selalu kata... Org yg belajar tinggi berhak utk dapat imbuhan yg baik. Pada aku, bukan belajar tinggi. Tapi lebih pada 'ada otak'. Ada org yg ada PHD, ada master but tak gak dpt imbuhan yg tinggi. Ada yg terus miskin. Tapi ada yg tak abis skolah still jadi jutawan.

But tindakan ketua2 Nube pada Maybank (staff semuanya) aku rasa tindakan takde otak. Tak fikir panjang. And memang tak layak utk dpt bonus dua bulan. Stupid! And kalau ada ahli Nube dari Maybank yg setuju... Aku rasa... dia org pun sama... stupid...

2 comments:

Amuro Ray said...

diorang ni ular je lebih... takut nak terima bonus ikut performance. sebab ape??? sbb nube dan ahlinya bukannye buat keje pun... tulah diorang takut sgt...

orang bodoh je suka buat keje bodoh
fuck nube...

bZz said...

ko bonus brape bulan kalau ikut perdormance?

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...