Monday, November 05, 2007

Peter-Pan, P Ramlee The Musical dan Stardust


Peter-Pan

Aku lalu jalan Tun Razak. Nampak poster kat tiang monorail... "Peter Pan - 9 November".... Wahh Peter Pan nak buat concert besar2 kat Kuala Lumpur. Ermm kalau concert ni boleh le aku gi. Group indon takkan la sampai beratus. Paling lebih RM 30-40... Kalau mahal2, camne buruh2 indon yg berambut panjang tu nak pergi tgk...

So aku pun membuka website Accessticket. Mana link nak beli tiket concert ni? Carik2... Takde pun banner or link yg ada ala-ala muka penyanyi indon...

Sekalinya... Hantu air betul lah... Aku ingatkan peterpan indon. Rupanya peterpan mat saleh... Bukan concert nyanyi2... Tak... Ni muzikal joget... Alah... Peterpan Disneyland tuhhh... Hampehh... Takdenye aku nak gi...

Baik tgk Linkin Park kat Bangkok...


P Ramlee The Musical

Everybody (yg ada kat KL nih) nak pergi P Ramlee Musical Theater. Everybody happy or terlalu happy bile dpt tonton P Ramlee. Wow sana wow sini... Kalah ni iklan "Wow Vista"... Every people kata... 4-5 bintang...

But... Not for me... Org lain wow... Aku kata... Woaahhhh... (dengan muka bosan). Org lain nak pergi-pergi la... Biar aku tgk cete P ramlee yg ada kat Astro... Ada alibaba, ada kasim baba, ada ahmad albab ada juga labu labi...

Well... a few things yg membuat aku tak berminat utk tgk teater tu...

1st.. Sebab ianya teater musikal yg aku tak minat... Maybe aku kuno.. But aku tak boleh bayangkan kenapa cerita berkenaan P Ramlee dah jadi ala-ala industan ada tukar-tukar baju dan guling-guling turun bukit. Well teater tu bukanlah industan. But still... Hmmm... Filem P RAmlee yg byk nyanyi pun aku tak tgk.. Inikan pulak P Ramlee celup yg nyanyi? Tak kire le kalau dier nyanyi terbang terbangan dlm prop yg maha hebat pun... Pass...

Aku TAK SUKA Sean Ghazi.. Read again... Ada Sean Ghazi... Aku tak suka... Aku tak tahu kenapa, but aku tak suka dia nyanyi... Walaupun 100 anugerah dia menang, still aku tak suka. Jgn tanya soklan yg lazimnya tuh sekali lagi... -- Kenapa lelaki tak suka Anuar Zain, Sean Ghazi, atau Tomok? Rata-rata akan kata...

Walaupun org kata sean ghazi nyanyi lagu P Ramlee sgt bess... Gile babi superb... But still... Aku tak minat. Semakin dia buat2 suaranya sebaik suara P Ramlee. Semakin menyampah aku dibuatnya... Hmmm...Terasa gedik... Tahu gedik? Alah... macam awek gedik MMU yg percaya dirinya cun lalu menangkap video dlm bas, tempat makan dan bilik hostel dan akhirnya masuk ke dalam Youtube sebagai videoclip... "Apa ada dengan gedik"... (read-j)... Tu le gedik...


.......For others yg seronok pergi tgk... Well it's good for your. Aku gembira sebab korang happy tgk teater tu. Utk org lain yg nak gi tgk or teringin.. Pergilah... Apa salahnya kalau itu boleh buat korang happy... But for me... Maybe next time la... tunggu aku ada title datok atau tan Sri before aku gi tgk muzikal teater...
Teater ok... teater muzikal.. Hmmm... "Pass... Next please..."



Stardust...

Cerita omputeh yg tak diberikan perhatian sgt. Tak terlalu Harry Potter tak terlalu Mr Bean. But... 4.2 stars aku berikan. Serius... Menarik... Infact kalau tgk stardust kat
Goldclass pun still rasa tak rugi.

Cerita ala-ala klasik macam Harry Potter. Berlatar belakangkan UK. Dengan pelakon yg tak terkenal mana. But.. Jalan cerita menarik, effect pun okay. Ada lawak-lawak bendul yg membuat aku ketawa... And ada hero yg cute (org sebelah, org sebelah dan org2 depan kata)..

Serius... kalau korang takde duit beratus-ratus utk kuar date dan confess ngan awek/scandal/opismate utk pergi ke P Ramlee the muzikal... Ape kater.. bawak je dia org ni gi tgk Stardust... Rm 22 je utk dua org. Beli popcorn large, tong2... Minum coke kongsi2 1 straw... Romantik tuh...

And still, ada balance lagi duit tu utk bawak awek gi jenjalan kat Taman Buaya... And ada balance utk simpan dan beli cincin pada masa depan...

Ps -Baju hensem atau beg tangan berkilat tidak diperlukan utk gi tgk Stardust... Cap Ayam Tshirt, Jean Koyak2 and sandal will do...

6 comments:

vorchex said...

aku dah update blog hahaha. n i watched p ramlee musical yg bes. love sean ghazi and melissa saila n tiara jacqueline and adlin aman ramli!

bZz said...

adlin aku boleh teme...
Sean??... "En Karim, sila masuk..."

jetjetsemot said...

oi..apeka stardust dikatanya dengan pelakon tak terkenal mana..ade robert de niro, michelle pfeiffer, claire danes,rupert everett, sienna miller..sume terkenal..

Cik Lene said...

ade tak org cakap ko poyo..kalo lom biar aku cakap...POYO!

bZz said...

Jett,
Cuma De Niro je yg saya kenal bebetul. Michelle pfeiffer tu pun baru nak kenal... Yg lain, tak pernah kenal... Serius...

Cik lene...
Aku? Poyo? Memang la... So what? ada masalah ngan blog kau yg 5 tajuk tu ke? Opss... 4 je sebenarnya...

jetjetsemot said...

oh, baekla incik bzz..kerana anda mengenali sy, maka sy lantik la diri sy sebagai terkenal..mekaseh..

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...