Tuesday, November 27, 2007

Gambar Chantek #2

Well well well...

Selepas aku tgk balik semua gambar-gambar yg aku ambik... Dari awal sampai habis. Dan edit hampir separuh darinya. Secara sinis (bole pulak?), aku rasa kat diri aku... hentikan je la hajat aku nak jadi wedding photographer ke ape ni. Takde bakat oiiitt... Takut2 nanti org lain yg kecewa sebab gambar dia org dah serupa bigfoot.

Serius.... Rasa cam hampeh je gambar yg aku ambik masa aritu. Tak special. Tak boleh le nak blame pengantin dengan alasan dia org datang, makan & potong kek je. Ke takde-an silat, kompang, penari latar atau penceria majlis bukan alasan aku utk takde gambar yg mantap. Gambar kena ada cerita katanya. Tapi gambar aku takde cerita. Hatta doraemon sekalipun takde kene mengena ngan gambar aku tu. Ciss... Tak tahu le mana salahnya. Aku la tuh kan?

Maybe hati aku berkata... Ni mesti kene beli lens dan kamera yg lagi baik nih. But then... Itu juga bukan satu alasan. SN & Kondak pun dulu2 pakai kit lens je. Tapi cantik je... So ape alasan lagi nak bagi? Takkan ckp hujan di tengahari kot? So mengaku je lah... Yg aku tak pandai memende ni.

But then...

Tak pandai bukan semestinya tak boleh belajar. Bukan la mcm cerita satu group yg katanya ditindas yg kononnya menjadikan mereka 'pariah' dan tak boleh maju. Yg penting diri sendiri. Kalau kita nak... Semuanya boleh... Then depend gak apa sebabnya kau buat. Sebab nak duit? Nak suka-suka atau saja... SLR ni macam gajet... Org lain ada, aku kena ada...

But in my case... Wedding ni bukan tujuan aku. I'm into this thing bcoz aku suka. More like hobby. Well, maybe one day, org dah tak bangga ngan alatan mahal dan dah hilang segala bunyi2 bising dari org yg bergajet... Dan beralih semula pada pokemon atau tamagochi. Aku still dengan kamera. Sama ada kecik, besar, murah atau mahal. Aku suka...

Dah terbukti dari dulu. Mungkin cuti kejap2. But then still sama. Dulu masa kecik suka ambik gambar. Aku pegang kamera SLR ayah aku yg akhir berakhir kat tgn pakcik aku. Then aku pinjam kamera pakcik angkat aku yg ada 2 lens. Masa sekolah buat part time jual (kengkadang paksa dia org beli) gambar. Then lepas tu pun ada gak. Guna PnS, SLR, APS... Ada gak buat editing video walaupun aku takde camcoder, tu takde masalah. Modalkan idea dan pengalaman... Aku boleh buat. Untung bukan faktor utama. Apetah lagi simpan duit buat kawin atau beli kereta mewah...

Disebut jadi photographer... It's more about hobby... Not about money...

-*- Nak lens aaa utk Bday tahun depan... EF - 135 F2 L --- Alah... baru Dlm 950US... Hobi nih


Soo... sambung semalam... Gambar Chantek #2

Ingat ckp abg nih


Love - (Mari tiru org lain... Hahahaha)


Cepat la abis... Silau kat tingkap nih


Sib baik la photog ni jauh. Kalau tak aku dah siram air nih


Ooo pandai dia ni lari. Siap...


Ada hari ada bas. Ada ubi ada batas.


Allooo... Alooo... line tak clear...


Kuat sikit... Aku tak dengar nih


Hmmm... silau...


Ye la.. bzz ni soh buat tgh panas...



Ini gambar yg tak jadi. So crop la ape lagi. Hahahaha...


Hi.. Kita org pengantin baru


Ooo ooo oo balik bilik... ooo ooo ooo... balik bilikkkk

3 comments:

jetjetsemot said...

cantek ah akak pengantin ni..rase nak bela je buat pengantin angkat..eish..cantik..

BlankQo | Farid said...

klu rasa xbest jd wedding photographer, kita jd model photographer plak. leh tgk awek cun hari2, haha

bZz said...

Jett... Yg perempuan boleh la, yg lelaki takleh. Kena carik pengantin bujang. Baru bini dier tak marah.

Wit... menarik gak tu. Nk try kat majalah lelaki tu la...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...