Monday, September 17, 2007

Terbakar...

Mlm tadi, Wyda sms aku. Lepas baca sms dier, aku gelak... Mana tak gelaknya. Berdasarkan dari sms dier. Aku tahu, sure Wyda tgh berbulu gile pasal kawan dier kat terengganu. Ye la... kwn sms... nak gaduh2 sebabnya... Kononnya isu bakar bendera di Terengganu ni isu remeh dan kononnya rusuhan tu start dari polis...

Yg aku gelak sakan... "Wyda ckp kot ye pun bakar je la balai polis, x yah la bakar bdera".... Wakakakakaka...

Betul gak ckp Wyda... Ape gangster dia org nih (perusuh perosak harta mende) nak bakar bendera. Bukan bendera tu boleh melawan pun. Bakar la trak FRU tu ke, balai polis ke, penjara ke, Istana ke... Hah.. nak bess lagi... bakar je pasir2 tepi pantai. Baru nampak brutal... Yeahhh... Baru boleh jerit... "DIE DIE DIE..."

Polis start dulu? Aku muskil betul. Abis kalau bukan polis start dulu, takkan la makcik limah tukang masak nasi lemak pasar borong selayang tu yg start dulu rusuhan tu. Mesti la sama ada polis atau perusuh tu.

Tapi yg bodoh... termasuk la sesetengah ketua2 pembangkang... Kalau FRU Sembur... polis /FRU salah... Len kali kalau dia org merusuh tu... Suruh je la polis ngan FRU tu isap rokok minum teh tarik kat tepi smbil tgk org takde otak rosakkan harta mende awam tuh...

Cuba fikir...
Kita baling pinggan sebab mak masak lauk kita rasa tak sedap. Sedangkan org lain kata lauk tu sedap je. So bile pinggan berlauk dan bernasi tadi dah jatuh. Kalau ayah nak lempang kita. Ayah nak lempang mak atau nak lempang kita?? Fikir sendiri la... Bukan semua org suka ceramah macam tu... Apetah lagi kalau dah bakar2 camnih. Jgn ingat kita sorang tak suka, kita boleh nak bakar2 macam tuh...

Then...
Kononnya polis tembak org awam.. Tembak? Ok le tu kalau dier nak tembak org yg merosakkan harta benda, yg merusuh, bakar bendera n yg pastinya... Nak mencederakan polis yg menembak tadi... Kalau dah nyawa polis tadi terancam dan pistolnya di pinggang. Takkan polis tadi nak baling batu pulak. Polis tu bukan bodoh macam flinstone... Iskk... ape la masalah dia org nih! Aku rasa, kalau perusuh tadi ada pistol, mau dier guna gak. Kan? Tapi... malangnya... Dia org ni ada pistol hidup je... Tu yg dulu ada penyokong macam dia org nih... Angkat kain, tunjuk pistol hidup. Almaklumlah... takde duit nak beli pistol betul... :p


Ntah la.. Memende ni hebat time Mat Bon kene turun pangkat. Lepas tu, bab2 merusuh, bakar tong sampah, baling batu, bawak sepanduk semua ni makin glamer. Aku pun tak paham la... Takde mende lain ke? Guna la akal skek... Kalau kita gunakan cara yg betul, aku rasa dier org sure dpt permit... Ni, dh x dpt permit, kena halau then nak merusuh. Nampak sgt la otak letak kat lutut... Iskk la... Sebenarnya, kalau dia org tahu caranya, aku rasa... sokongan org boleh meningkat atas sebab dia org x dpt permit tu. Tapi... bile dah merusuh camnih... Yg nak menyokong pun kensel... Buat ape aku nak sokong org camnih?

So... buat yg tak puas hati yg bodoh nak mampus kononnya bakar bendera ni bess.. Atas alasan tak puas hati ngan polis... Aku rasa... Hentikan la kebodohan tu. Bakar bendera pun bukan dpt ape. Nak lari mana kalau Msia ni takde? Pergi Singapork? Pegi la... Tak pun gi la sewa n berucap kat atas bot2 nelayan yg tangkap ikan wat kopok lekor tuh... Baru nampak perjuangan tanpa tepian... Sambil buat ucapan, boleh gak nelayan tadi dapat duit tambahan...

Huisshhh... Fikirkan org macam nih... Perut aku rasa lapar pulak. So.. kesimpulan... Jgn la jadi org bodoh... Bakar bendera, jadi bodoh, jadi bangang, Jadi unta kelabu asap, baling batu, tendang pasu bunga, bakar telepon, tunjuk fuck, tutup muka takkan membuat raya korang lagi menarik tahun nih...


Maklumat lain... Dan juga gambar...
http://khianatjgemilang.fotopages.com/

3 comments:

Anonymous said...

PAS - Parti Ajaran Sesat

Anonymous said...

tq..mmg bengang gile mlm td..akibatnye mata pun ngantuk daaa x cukup tidoq..geram punye psl -wyda

bZz said...

Bakar je org camnih...
Nak buat berbuka pun, tak layak jadi lauk.

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...