Tuesday, October 03, 2006

Mesej 'cerita dulu-dulu' - UPDATE

Update on 03/10/06 - 3.20pm - ON RED

Ceritanya bermula bila...

Dpt msg... "Bzz, betul ke ape yg kau cerita kat blog kau?".

Well kalau kau maksudkan entry 'cerita dulu-dulu ni'... Aku boleh kata... 85% betul di masa aku post entry.. Kawan, siapa boleh ingat dialog tu bebetul yg dah 3 thn lepas kan? But aku still ingat la apa yg dibincangkan. Right? Infact, aku still ingat sesikit cecara aku mengorat ex aku yg 4-5 thn lepas. Update - On certain things, kita tak boleh lupakan sesuatu... WAlaupun kita susah nak lupakan pun, kita still tak boleh. Ada masa, disebabkan terlalu nak melupakan sesuatu, perkara yg tak 'betul' yg terjadi. Percaya tak?

Ada soklan lagi? "Cun ke budak tu?".

Hmm... Menarik soklan kau tu... Aku nak describe tak reti. Nak bandingkan ikut tahap artis takleh la. Sbb kawan aku bukan artis. Just kuli CEO kat sini je. So dibandingkan dengan org biasa... Cantik la... Cantik mana ek? Errr pernah tgk clip "Ada apa dengan gedik?". Alah, filem pendek keluaran bebudak gedik MMU cyber tuh... Yg kejap kat bilik, kejap kat tmpt makan, sat gik kat dlm bas... Yg ni kot? -

Ok sambung balik... Siapa paling gedik? Yg tak cun tu paling gedik. Right? Menyampah! *tolak kepala kedepan. Kawan aku tak gedik camtuh. Infact tak gedik langsung.... Siapa paling cun dlm apa dlm gedik2 tu? Siapa nama tuh? (Aku tahu, tapi biar korang je yg sebut.) Itu cun? Gile ke ape? Setakat muka melayu, hidung masih pesek, sikit je cantik nak tergedik-gedik kononnya cun... Bluweeekkk... Piiraahhh mabuk... Camne org boleh minat budak gedik? Hmm cotton-butt girl.. Hmm.. ramai yg lagi cantik n baik pun si mamat2 boleh terpikat kat budak gedik... Tak paham... serious aku tak paham. Gedik2 camtu boleh masak nasik ke? Takpelah... Kesimpulannya kawan aku yg dlm cerita ni jauh lagi cun dari dlm clip tuh. Serious, kawan aku cantik, sangat... Well... Mix.fm... Jauh lagi baik... But sorry la aku tak ada bukti. Takleh, aku takut nanti gambo dier kantoi dek awek aku dulu. So tak tanak amek gambo sesama. Ahsuez... kau yg sama nama pun lagi kiut kan dari budak gedik2 tu kan?? - Aku tak tahu kenape hari ni mesti aku teruja bila dengar 'sigedik2' ni. La ni nak ckp lagi... En Samurai... fyi... Pakwe yg paling cun dlm Ada gedik2 tu pun bukan la hensem sangat. Hahahaha... Serious! Kau jauh lagi hensem dan bergaya... And kau pakwe yg baik! (Ps... En Samurai, aku sebenarnya nak pau kau before korang kawin nanti. Though lama lagi majlis tu. Wakakakaka...)

** Biarlah aku tak dpt bini yg cun2 or tak glamer. Dari dpt yg cun tapi tergedik2! Malu siot kalau aku jadik pakwe diaorg/or ex? Or mungkin bakal mak mertua. "Oh menantu ku tercalun dek kerana gediknya. Why why why???". Makcik... Sebenarnya..... "Ouhh anak aku pun gedik jugak ke?"

*Actually, you deserve someone far better... Do you know that?*


Lagu utk si gedik...

Ada Apa Dengan Gedikmu - PeterPant

Sudah… maafkan dirinya… segala gediknya
Dan bila dirinya gedik ungkapkan kutukkanmu

Dan dia… gediknya, dan dia pula salahnya…
Dan dia… cintanya, dan dia masih bodohnya…

Sudah… lupakan semua… segala dah berubah
Dan kita terlupa… dan kita teralpa

Dan dia… gediknya, dan dia pula salahnya…
Dan dia… cintanya, dan dia masih bodohnya…

Reff :

Kutanya malam… dapatkah kau hilangkan
Gediknya yang tak terungkapkan
Tapi mengapa mereka tak berubah
Ada apa dengan gedikmu…

Oh hanya menyampah…
Dapat meleburkan segala rasa
Yang tak terungkapkan
Tapi mengapa mereka tak berubah
Ada apa dengan gedikmu

Sok aku sambung balik cerita dulu-dulu 4... Jgn mare...


How honest am I?

You Are Very Honest

You tell it like it is, no matter what.
Even if the truth hurts, you'll dish it out.
And while some may get hurt by your honesty...
At least everyone knows where you stand!

6 comments:

phatgurl said...

ada orang suke muka cun. masa bercinta "tak reti masak takpe nanti beli jekla kedai". bila kawen sok... bila diri sendri pun dah penuh bulu sebab asyik makan mamak... baru tau cun2 pun tak guna kalo perut laki takleh jaga. tol tak bzz?

bZz said...

Hahahahahaha... Aku dah dekat 10 minit aku gelak2, tersengih ingatkan komen kau toq... Ntah mana idea bulu mamak kau pakai ntah. Anyway... betul kata2 kau... SGT BETUL! Kau dah pandai masak tak? Raya boleh le wat open house. Aku nak borak2 ngan adil... Bole?

bZz said...
This comment has been removed by a blog administrator.
phatgurl said...

nak wat open house kat umah sewa aku skang takleh aa sebab gas kitorang dah lama abih dan tak diganti. ko doakanla aku dgn adil kawen cepat. sok ko leh datang umah kitorang... aku masak spesel2... kuarkan segala skill yang terpendam. muahahaha.

phatgurl said...

eh bzz... bulan2 pose ni tak baikla plak rasanya kita mengutuk orang. (aku tetiba insap pulak ni).

bZz said...

Insya-Allah... setahun dua lagi kau kawin la tuh... Nanti aku tumpang makan umah kau. Hahaha...
Kau dtg umah aku, takpe... aku yg masak... Ok aaa?

Ps toq... aku mengutuk org ke? ingatkan aku buat cerita tipu2 je... Iskk...

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...