Thursday, October 05, 2006

Cerita Dulu-dulu 4

Hahahaha... Aku dah beli Baju melayu. Warna putih. Walaupun bukan sepasang, still warna putih... Utk tunang la kot? Wakakaka... Ermm takpe.. Dulu-dulu aku ada beli seluar warna putih giordano. Kat MMU. Sale... Cantik lagi sluar tu. Tak pakai dah lama... Ermm skali... pinggang dier besar la... Yelah... dulu gemuk... sekarang kurus... Hehehehe


Climax...

X : You still dengan girlfriend you lagi?
Y : Hmm???
X : You still couple dengan awek you lagi ke?
Y : Eh Still la... Cam nak doakan I break je. Rasanya dah dua tiga kali you tanya ni.
X : Tak adelah... Setia you ni kan?
Y : Setia? Mana ada...
X : Yelah setia. Kalau tak setia. I tak rasa you lama dengan dia. Mahu dah carik org lain. Kalau setakat you ni lah kan. I tak caya la kalau you tanak carik org lain. Muka tak boleh percaya ni.
Y : Uuiiskkk... Takde le muka takleh percaya... Tapi... I try la. Hmm...I tak rasa I ni pakwe yg setia ke, pakwe yg baik ke. But I buat apa yg I patut buat utk dia. Dia je la yg I sayang...
X : Tu lah, untung la awek you... You boifriend yg baik.
Y : Boifren yg baik ape nye. Tak jugak kot? Coz berapa kali gak dia kantoikan I tipu dia. Abis you ni? Ermm.... Kalau I bebetul baik. Takde le I nak berkawan ngan perempuan lain macam i kawan dengan you...
X : Dia tahu ke you kuar makan dengan I hari ni?
Y : Tak... But I will tell her one day... (At least I still tell her, today...)

---Srott sroottt...---

X : Untungkan awek you.
Y : Hmmm? Kenape pulak?
X : Ye lah, at least you sayangkan dia.
Y : Abis, dah awek mestilah sayang. Takkan nak buat tak tahu je kot?
X : Taklah... At least you bagitahu everybody yg you syg dia.
Y : Sayang tu memang lah. But sometimes, I tak rasa yg I ni pakwe yg baik. Kalau I pakwe yg baik. I rasa, dia akan happy sepanjang masa. Ada masa, I buat dia nangis jugak. Sometimes, I layan dia lebih kurang je cam I layan you harini. Borak, kuar makan. tu je... Takde le special mana...
X : Ya... at least she know yg you sayang dia. Look at me... Ex I cakap sayang, sayang, sayang... Last-last dia tinggalkan I jugak...
Y : Dulu, masa I baru couple, I janji kat dia... I akan jaga dia kalau dia sakit or apa saja. Selagi I dengan dia I takkan tinggalkan dia. Tak kisah la dia ni sakit ke, cacat ke ape ke. So I try untuk kekalkan janji I. Then, I janji diri I untuk hanya sayang dia saja. So I try... Walaupun I tak sebaik org lain. At least I still pegang janji I kan?

---hmmm---

X : Hmmm... You tak pernah terfikir untuk carik lain ke? Kalau org lain tu lagi cantik ke? Yg lagi baik ke?
Y : Tak logik la kan kalau tgk awek yg lagi cantik tu tak tertarik. Kalau dah org lain layan kita baik, mesti la tertarik... Lelagi kalau dia layan lagi baik dari awek kita... Macam you ni. Sape tak tertarik. But kalau dah tadi I janji utk sayang dia saja. I akan buat. Macam mana cantik pun, tu setakat kawan sajelah. Tak tahulah kan, kot dah nak kena bomoh dgn org lain... You tanak bomoh I?
X : Eee... mana main bomoh-bomoh ni.
Y : manalah tahu kan... Kot you percaya memende tu.
X : Abis kalau awek lain tu cakap dia suka kat you?
Y : Biarlah dia suka. I layan la dia sama... Nak kawan, nak I layan dier baik tu takde masalah. Tapi tak boleh le sbb org lain sampai I kena break awek I. I suka kalau ramai kawan. Tapi, i cuma boleh cinta seorang je... Tu janji I pada diri sendri... Tak salah kan kalau kita sayang ramai org?
X : Hmm...
Y : Why?
X : Takdelah... I saje je tanya you. At least i know, my friend loyal dengan awek dia. Errmm.. abis kalau yg suka you tu kawan you?
Y : I handle le bebaik. I tanak hilang kawan, tapi I tanak gak sebab kesian kat kawan i kena terima dia... I akan sayang kawan tu sebab I sayang dia. Bukan sebab kawan...

---Uiskkk...----

Y : You nampak sedih je. Jgnlah sedih.. Ok?
X : Tak adalah... I biasa je
Y : Ye, I nampak you sedih. cuba you cerita kat I ape masalahnya... Ke I ada buat salah. Sorrylah...
X : Alah, macam biasa lah. Umur dah tua. Mama n daddy dah tanya. Bila nak kawin. Lelagi lepas Bday aritu.
Y : Alah... umur muda lagi... You jgn risaulah... Nanti dtg la jodoh you tu. Adalah tuh... Manalah tahu hensem ke. Kaya, then dia sayang you ke. Sesilap tahun depan you kawin kot? Dah jodoh tak kemane...
X : Ermm... Hafiz, you sayang I tak?
Y : Hahhhh??? Sayang you??
Y : Humm... I sayang you... Macam mana I layan you sekarang. I treat you. Itu kan I sayang you? As kawan I semua. Mana yg boleh I tolong, I tolong. Mana yg tak boleh, I cakap tak boleh. But selagi you cakap apa yg you nak dari I, I try... I tak boleh la nak janji apa-apa... But satu perkara I janji dengan you... I treat you as my one of my best friend... Ok? Yg lain, I tak boleh nak janji.
X : Thanks you so much...
Y : You treat I sangat baik... Dari mula I kenal you, sampai sekarang. Tak pernah kan you sakitkan hati I? So i mestilah kena take care you ni. As kawan I... Yg penting bagi I, I nak tengok you happy. Ok? Jgn sedih... please...
X : Thank you dear...
Y : Dah dah dah... jgn sedih2... Nanti i tak tahu nak buat ape kat sini kalau org ramai tgk2... I tak reti nak pujuk-pujuk org ni.
X : Hmm...
Y : Sorry kalau I ada sakitkan hati you ke apa. I tahu, sometimes, I senang nak sakitkan hati org lain. tak kira siapa. Awek I pun selalu kena.
X : Takdelah... You're so sweet... I beruntung kenal you...
Y : It's ok... Kan I dah ckp tadi... Yg penting, you happy... Ok?
X : Ok... Jgn risaulah... I happy... lelagi kalau you buat I ketawa...
Y : Ok... dah dah...

The End of Part 1

*Ramai org yg mengecewakan org lain akibat meninggalkan... Tapi ada juga yg mengecewakan org lain sebab tak boleh meninggalkan... Hmmm...*


Tampal-tampal... macam biasa... blogthing...
Do you believe in this... Hahahaha... Takkisah la... Aku just cut n paste... Alah... macam la korang nye bintang-bintang berkelipan di angkasa tu best sgt... Hehehe... ok... nak tido... bye...

Aries love profile...









Aries - Your Love Profile


Your positive traits:



You're quite the charmer. You've got the wit and attitude to attract almost anyone you meet.

Out spoken and honest, any date knows how they stand with you.

Fearless, independent, and willing to try anything twice - your dates should expect the unexpected.



Your negative traits:



You tend to be vain, and you expect your partner to feed that vanity often with complements.

Hot tempered and impulsive, you've occasionally ended things ... only to reget it later.

You're obsessed with being the best, most loved girlfriend or boyfriend your sweetie's ever had.



Your ideal partner:



A risk taking, free spirit like yourself - who can keep up with your latest wild child antics.

Someone stylish, attractive, and fit... who can keep you attracted for months.

Is hard to get - and lets you pursue things. You prefer to be the chaser, not the one being chased.



Your dating style:



Wild, unpredictable, fun, and daring. Your ideal date may involve a couple motorcycles or naked skydiving. Huuuu???? >:)



Your seduction style:



Honest and direct - you have no need for romance or much foreplay.

Show off. You like to show your lover how you're the best ever.

Ambitious. You often like to go all night - or aim for multiple orgasms. Wakakaka...



Tips for the future:



Start to believe in second and third chances. You don't have to dump them so fast.

Savor the process. Sometimes the best part of falling in love is taking things in slow motion.

Let go of comparisons. If someone's with you, then you've already one. Stop worrying about exes.



Best place to meet someone online:



Match.com - honest and straightforward profiles, just how you like them!



Best color to attract mate: Red



Best day for a date: Tuesday



Get your free love profile at Blogthings.

5 comments:

hyunck said...

"Speak to me, when all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
Move along
Move along"

Hahah.. tatau apa kaitan lagu tu ngan entry tuh.. sajer mau menampal..

Selamat Berbuka Puasa.

bZz said...

Tatau ke buat2 tatau?
Alah.. kan penulis blog ini adalah org dengan penyanyi lagu asal tu ada kena mengena. Org kata bzz sama cute macam penyanyi All American Reject?

Wakakakakakaka....

hyunck said...

ha ah yer.. All American Reject tapi nyanyi lagu Demi Waktu -Ungu?? Muhahahaa... :P~

bZz said...

Jeles... Bluuweekkk...

hyunck said...

Takder maknanyer nak jeles..

Aaaa.. Sila bagi CD, mahu bakar One Piece dan juga koleksi2 lagu indon..

Hahahaa.. bzz layan lagu indon skangg.... :P

Post a Comment

About me

My photo
Between Reality and Fantasy...